Love, Ana

Jedinstveni izlog i prodajna izložba koji će vas doslovno dočekati raširenih ruku

21.03.2023.
u 11:14

Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine i bakra

Proljeće je službeno stiglo, a s njim i pregršt zbivanja u gradu. Jedno od onih koje vrijedi posjetiti je otvorenje SPRING POP-UP dućana u Love, Ana dizajn studiju, poznate produkt dizajnerice Ane Tevšić Nauković. U mirnoj oazi u centru Zagreba, na adresi Dežmanova 4, imat ćete priliku vidjeti i kupiti radove akademske umjetnice Adele Mesić pod nazivom „Ruke“.

Adela Mesić diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2021. godine. Ovo je prva izložba mlade, perspektivne kiparice pa tako i prva prilika za kupnju njezinih radova.

Na izložbi vas očekuju radovi s prikazima ruku u različitom položaju, od malih verzija napravljenih od hrasta i aluminija, do velikih napravljenih od jelovine i bakra.

Iako svaki par ruku nosi neko ime, njihova je najveća draž što ih svatko od nas može protumačiti upravo onako kako želi i svakome će predstavljati nešto drugo.


„Rukama nekad govorimo više no riječima, naše geste rukama nesvjesno sugovorniku otkrivaju naša emocionalna stanja, a postoji i cijeli jezik znakova i signala u kojima pokretima umjesto riječima prenosimo poruku. Oduvijek gajim tu fascinaciju rukama, njima sve radimo: stvaramo, održavamo, popravljamo i uništavamo. Osvrnimo se samo na broj fraza koje uključuju ruke: ići na ruku, ići od ruke, imati tešku ruku, doći praznih ruku, dočekati raširenih ruku, na svoju ruku, imati zlatne ruke, prljati ruke, itd. koje imaju najrazličitija značenja, dočarana samo metaforom ruku u različitom kontekstu. Nekome će par ruku uperenih prema nebu predstavljati radost i slavlje, a nekoga će asocirati na utapanje ili pohlepu i težnju ka nečem višem. Sve ovisi o tome kako se u tom trenu osjećamo i tumačimo situaciju pred sobom.“, rekla je umjetnica.

Izložbu Adele Mesić možete posjetiti u Love, Ana studiju od 24. ožujka do 1. travnja od 14 do 20 sati radnim danom i 10 do 14 sati subotom, a pošto je izložba prodajnog karaktera, možete i upotpuniti svoj dom, ured ili neki drugi prostor novim umjetničkim djelom koji ne može proći nezapaženo i koje će pokrenuti brojne razgovore.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije