povoljno i efektno

Jedan jedini detalj koji vam ove sezone treba kako bi blagovaonica živnula

H&M Home
09.03.2023.
u 11:55

Blagovaonica bi trebala biti uređena na način da nam uvijek pruža pravi osjećaj doma. Iako se na prvu može činiti kao jednostavan zadatak, sve navedeno trebalo bi uzeti u obzir prilikom opremanja, pa je ovaj pothvat ipak nešto kompliciraniji

Iako su blagovaonski prostori nekada bili prostraniji te se obično radilo o zasebnim prostorima, danas je blagovaonica uglavnom smještena u otvorenom konceptu životnog prostora između kuhinje i dnevnog boravka. Upravo je to jedan od razloga zašto je opremanje blagovaonice izazovno.Kako bi dobili povezanu, harmoničnu cjelinu, bitno je ispoštovati ostatak otvorenog prostora – trebali bi uzeti u obzir materijale i boje namještaja i zidova koji okružuju blagovaonski prostor te prema tome odabrati namještaj.

Foto: Promo/Eva Virc

Ni jedan blagovaonski prostor nije isti, svaki je unikat i to je ono što uređenje čini izazovnim, ali ujedno daje prostora kreativnosti. Osim što okuplja obitelj primarno zbog jela, blagovaonica često služi i za druge aktivnosti; ovdje u miru volimo popiti jutarnju ili popodnevnu kavu, a ponekad je to prostor za rad ili dječju igru i učenje.

1/41

Blagovaonica bi trebala biti uređena na način da nam uvijek pruža pravi osjećaj doma. Iako se na prvu može činiti kao jednostavan zadatak, sve navedeno trebalo bi uzeti u obzir prilikom opremanja, pa je ovaj pothvat ipak nešto kompliciraniji.

Manjak prostora još je jedan od najčešćih problema u opremanju blagovaonice. U tom slučaju treba staviti praktičnost na prvo mjesto. Jedno od rješenja moglo bi biti produžetak radne površine u kuhinji koji služi kao blagovaonski stol. Vrlo je praktičan i ne oduzima puno mjesta.Opće je pravilo kod blagovaonice ne pretjerivati u isticanju svega. Imate li veću blagovaonicu, možete odabrati i masivniji stol kojeg možete upotpuniti decentnim stolicama.

Foto: Promo/Eva Virc

Masivnim stolom stvorit ćete moderan dojam, bilo da je od drva ili keramike, što je sada posebno in. Drugačiji i odvažan odabir stolica također će dati posebnost vašoj blagovaonici. Stolci presvučeni baršunom, tapecirani ili oni sa zlatnim detaljima stvorit će dojam profinjenosti.

Osim glavnih elemenata – stola i stolaca, dekoracija i ostali dodaci bitni su kako bi ovaj prostor napravili funkcionalnim i potpunim. Uređenje svake moderne i lijepe blagovaonice pruža veliku slobodu ali predstavlja i izazov.

Foto: H&M Home

Svakako se isplati potruditi u tome kako biste dobili najljepši i najudobniji djelić doma za druženje s obitelji i dragim ljudima. Mi smo pronašli neodoljiv detalj koji je dovoljan da stol zablista - riječ je od držačima za ubruse koji oduševljavaju bojama i dizajnom. Možete ih nabaviti u H&M Home-u za 19,99 eura.

Foto: H&M Home

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije