OBOGAĆUJE PROSTOR

Je li komoda stilska karika koja nedostaje u vašem domu?

komoda
Foto: Thinkstock
1/6
02.09.2015.
u 08:30

Komode su funkcionalan komad namještaja u svakom interijeru, ali imaju i veliku dekorativnu ulogu. Saznajte na što morate paziti pri kupnji!

Komode, kao i svi manji komadi namještaja te detalji poput ogledala ili pak rasvjetnih tijela obogaćuju svaki prostor. Istovremeno imaju svoju praktičnu ulogu i posve su funkcionalne, a i dekorativni su element koji može potpuno podići cijeli prostor.

Zbog svega toga komode su neizostavan sadržaj svakog doma i njihova velika prednost je što mogu biti u bilo kojoj prostoriji doma - od hodnika, soba, kuhinje, kupaonice pa sve do balkona ili terase. To je ujedno i njihova velika prednost - što komodu možete premiještati u stanu i mijenjati joj namjenu.

Prije nabavke komode svakako morate imati u vidu kako je uređen ostatak prostorije, odnosno stana. No to ne znači da morate nabaviti komad u istom stilu - možda će baš nešto posve drugačije (materijal, boja, stil, oblik) dati prostoru potrebnu dinamiku i kontrast. Tako će komoda i više doći do izražaja - ona može biti posve samostalan komad namještaja u interijeru. Ako je želite dodatno istaknuti, zid iza nje obojite u drugu boju, stavite slike ili fotografije na njega ili efektnu zidnu rasvjetu, a na komodu neki ukras.

Također, bitna je i namjena komode - ako ju trebate za rublje, onda je svakako bolje nabaviti komodu s ladicama nego s vratima. Ako želite u nju odlagati i ručnike, tada je potrebno da ladice budu većeg volumena, jer u suprotnom ručnici i veći komadi neće moći stati u njih.

Ako kupujete komodu za balkon ili terasu, bez obzira što su one možda natkrivene, birajte materijal koji će izdržati vanjske uvjete - vlagu, hladnoću, kišu...

Foto: Promo fotografije
Bijela retro komoda s antracitnom unutrašnjošću, dvije praktične ladice i pet polica, dimenzija 80x80x35 cm, idealna za moderne mladenačke interijere (Jysk, 1499 kn)

Foto: Promo fotografije
Shabby chic komoda od masivnog drveta, u zeleno-bijeloj kolorističkoj kombinaciji, dimenzija 94x96x45 cm naći će svoje mjesto u spavaćoj sobi ili blagovaonici i dati im dašak topline (Harvey Norman, 2190 kn)

Foto: Promo fotografije
Lijepo izrađena komoda s dvije ladice u bezvremenskoj eleganciji crnih lakiranih površina s masivnim drvenim nogama, dobar spoj klasike i modernog motiva, dimenzija 90x77x38 cm (Lesnina, 1809,42 kn)

Foto: Promo fotografije
Hemnes komoda izrađena od punog drva borovine, praktična za spavaće sobe i odlaganje donjeg rublja i ostalih sitnica, dimenzija 60x50x95 cm, (Ikea, 1599 kn)

Foto: Promo fotografije
Predivna stilska Eichholtzova komoda izrađena od najkvalitetnijeg bijelog hrasta, dimenzija 110x61x101 cm, (Mashroom, 20723,81 kn)

>>Tražite ogledalo za svoj novi dom? Mi ćemo vam pomoći!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije