Odaberite idealno

Istražili smo kakvo glačalo izabrati i koliko ga platiti

11.02.2020.
u 13:50

Danas, vjerovali ili ne, postoje glačala koja sav posao obavljaju sama

Glačanje je, većini nas, visoko na listi najomraženijih kućanskih poslova. No uz prave pomagače taj posao uskoro bi mogao postati jedan od dražih. Danas, vjerovali ili ne, postoje glačala koja sav posao obavljaju sama. Doduše, ti su “specijalci” rezervirani samo za one dubljeg džepa. Nama običnim smrtnicima preostaje da iz uistinu velikog asortimana odaberemo glačalo koje najviše odgovara nama i našim potrebama.

Glačate li velike količine rublja, investirajte u glačala s parnim stanicama, uštedjet ćete i na potrošenoj energiji, ali i na vremenu izgubljenom za daskom za glačanje. Ako su vaše potrebe skromnije, odaberite uređaj iz srednje klase, također na parni pogon jer takva metoda ipak ubrzava sam posao glačanja, a i rezultat je dulje vidljiv, odnosno odjeća se manje gužva. Još jedna prednost ovakvih “strojeva” jest što u njih možete dodavati i mirise pa će vam rublje uvijek mirisati. Ako ste pak često na putu ili glačalo vadite samo u “posebnim prilikama”, nemojte se zamarati karakteristikama, vama je dovoljan osnovni model, sve dodatne funkcije samo će vas zbuniti.
Dobar omjer cijene i kvalitete - 399 kuna
ELECTROLUX - S ovim glačalom dobit ćete sve što je potrebno prosječnoj obitelji za umjerenu cijenu. Parno glačalo snage 2600 vata s površinom otpornom na grebanje, funkcijom samočišćenja, samoisključivanja...

Za one nezahtjevne - 99 kuna
QUADRO, EMMEZETA - Cijena je glavni adut ovog glačala, međutim, glačate li puno, trebate ipak ozbiljniju peglu. Glačalo za one koji ga koriste samo kad moraju. Snage je 200 vata, ima podlogu od poliranog nehrđajućeg čelika, a spremnik vode drži 300 mililitara. Radi na paru, ali nemojte gajiti prevelika očekivanja.

Ozbiljno obiteljsko glačalo - 499 kuna
PANASONIC, ELIPSO - Glačajući ovim strojem, bit ćete prilično efikasni, a važan je podatak i da štedi energiju. Keramička podloga i snaga od 2400 vata respektabilne su referencije za jedno glačalo. Tu je i pritisak pare od 35 g/min (130 g/min) te kapacitet spremnika vode od 310 ml.

Idealno za glačanje košulja - 399 kuna
BOSCH, EMMEZETA - Ovaj model dolazi u nekoliko boja, a spremnik za vodu veličinom zadovoljava standardne korisnike. Ovo glačalo snage 2300 vata s podlogom paladium-glissee radi na paru i izvrstan je odabir za one koji uglavnom glačaju – košulje.

Isključuje se samo - 299 kuna
ROWENTA, ELIPSO - Zaboravljive će ovo glačalo oduševiti, zaboravite li ga isključiti, učinit će to samo. Glačao naoružano velikim spremnikom za vodu (300 ml), ima funkciju samočišćenja, sustav protiv kapanja, trostruko sigurnosno samoisključivanje...

Sjajno za traperice i deblje tkanine - 749 kuna
TEFAL, KONIKOM - Glačalo je to koje će bez napora izravnati i najzahtjevnije tkanine.
Glačalo sa samočistivom podnicom i funkcijom Power Jeans koja omogućava glačanje najdebljih tkanina. Ima i dvostruki sustav protiv kamenca i automatsko isključivanje.

Birajte između mnoštva boja - 599 kuna
GORENJE - Potražite ovaj moćan stroj i u svojoj omiljenoj boji. Glačalo s finim vrhom za precizno glačanje, s funkcijom automatskog čišćenja i protiv nakupljanja vodenog kamenca, regulatorom temperature i sa sustavom protiv kapanja.

Može i vertikalno ravnanje - 1399 kuna
PHILIPS, GA GA Bijela tehnika - Ako ste u vječnoj žurbi, ovo glačalo omogućit će vam da u samo nekoliko trenutaka imate potpuno izglačanu odjeću. Parna postaja snage 2400 vata, sa snagom pumpe 4 bara, kapacitet spremnika 800 ml i mogućnost vertikalnog glačanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije