DVOETAŽNI RAJ

Savršen miks industrijskog i rustikalnog stila u srcu Toskane

stan toscana
Foto: Thomas Harris
1/15
11.05.2016.
u 15:00

Adaptacijom starinskog stana na dvije razine u gradiću u Toskani dizajneri su stvorili toplo obiteljsko gnijezdo puno originalnih predmeta koji su dobili novu ulogu

RacheleBiancalani dizajnerski studio udahnuo je novi život stanu u staroj zgradi malenog gradića u talijanskoj Toskani. U procesu preuređenja vlasnici su dizajnerima dali odriješene ruke, uz uvjet da neke njihove sitnice i detalje koje su ponijeli sa sobom iz starog stana uklope u interijer.

Također su s dizajnerima birali namještaj, koji je u industrijskom stilu, s natruhama rustiklalnog. Takav stil uređenja najviše se svidio vlasnicima koji vole prirodne materijale i tople umirujuće tonove, što se zapravo izvrsno uklopilo u predio Italije u kojem žive.

Foto: Thomas Harris

Foto: Thomas Harris

U četverosobnom stanu od 88 četvornih metara smjestile su se dvije etaže – na donjoj je prostrana dnevna zona s boravkom, kuhinjom i blagovanjem, a na gornjoj dvije spavaonice – dječja, za dva mališana, te roditeljska .

Foto: Thomas Harris

Kako je klima tijekom cijele godine prilično visoka, dizajneri su u cijelom stanu stavili umjesto drveta keramičke podne obloge, i to s patinom u toplim smeđim nijansama, kako bi se što više uklopile u industrijsko-rustikalni interijer.

Foto: Thomas Harris

Dva originalna stola u interjeru, točnije u kuhinji plijene pažnju – veliki tamnosmeđi je ustvari starinski masivni stol za tokarenje koji je prenamijenjen u radnu plohu s ugrađenim kuhalom, dok je u drugi ugrađeno korito koje služi kao sudoper.

Foto: Thomas Harris

Uz smeđe, potpuno u skladu sa stilom uređenja, u stanu su korištene siva i crna boja, te uz drvo i željezo i prirodni tekstil na nekim komadima namještaja i detalja. Sve to dalo je interijeru ugodnu i toplu obiteljsku atmosferu.

>>Popularni industrijski stil u zagrljaju modernih detalja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije