sasvim osobno

Indira Levak otkriva kako se, uz pjevanje, bacila i u dizajnerske vode

Vigor Klaić
08.11.2019.
u 07:00

Volim minimalizam i čiste linije. Iz iskustva znam da je kupnja takvog namještaja zapravo pametna investicija jer se lako uklapa u sve stilove i u sve prostore

Indira Levak oduvijek nas je očaravala snažnim glasom, no uz pjevačku karijeru odlučila je paralelno graditi i onu dizajnerice. Svoj dizajnerski pothvat započela je dizajniranjem sprava za vježbanje, a danas s jednako snažnim materijalima dizajnira namještaj za uređenje interijera i eksterijera. Pitali smo je kako se snalazi kao dizajnerica namještaja te bira li radije dizajniranje ili pjevanje.

Foto: Vigor Klaić

:: Koja je ključna razlika između dizajniranja vrtnog i namještaja za interijer?

U ovom trenutku, što se tiče dizajna, ne postoje velike razlike u dizajniranju za eksterijere i interijere. Jedina razlika je u materijalima, koji za eksterijer trebaju biti puno otporniji na vremenske uvjete. Sve je ostalo stvar ukusa. Netko bi rekao da je namještaj s kovanim elementima za eksterijer, ali, vjerujte mi, namještaj Indira Levak Dizajn prilagođava se svakom prostoru. Ljepota dizajniranja upravo je u kombiniranju različitih materijala poput željeza, kamena i stakla koji su čvrsti i kvalitetni, a dovoljno elegantni da mogu krasiti vaš dom.

Foto: Vigor Klaić

:: Koje trendove pratite u dizajnu namještaja?

Volim minimalizam i čiste linije. Iz iskustva znam da je najbolja investicija upravo kupnja takvog namještaja koji se lako uklapa u sve stilove. Danas je moderno spajati nespojivo, a namještaj s mojim potpisom odlično pristaje u svaki interijer i eksterijer. Naša je prednost što se možemo prilagoditi svim zahtjevima prostora jer radimo namještaj po mjeri.

:: Od svega što ste proizveli, na koji ste namještaj najponosniji i zašto?

Ponosna sam na svaki komad namještaja i sprave za vježbanje marke Koloseum jer sve je to prošlo kroz ruke mog supruga Miroslava. Ja sam zadužena za dizajn i promociju, a on za proizvodnju. Sve radimo zajedno i veseli nas vidjeti naše proizvode u domovima naših kupaca.

:: S kojim se poteškoćama susrećete kao dizajnerica namještaja?

Ponekad zamislim nešto što je u realizaciji jako komplicirano. Tada mi Miro objasni tehničke probleme, ali i ponudi rješenje kako prilagoditi moj dizajn proizvodnji, a opet da se zadrži moja vizija. Pravi smo tim!

Foto: Vigor Klaić

:: Koji je bio najzahtjevniji projekt na kojem ste radili?

Bilo je to uređenje stana moje drage prijateljice. Jako mi je bilo stalo da ispunim sve njezine želje i dizajniram stan iz snova, kakav zaslužuje. Budući da radimo namještaj po mjeri, iskorišten je svaki kvadrat njezina doma. Htjela je ravne linije, moderan stil s daškom luksuza koji sam unijela materijalima poput mramora, ogledala i pliša. U 100 kvadrata stana imala je želju da odvojimo i dio za malu teretanu koju je osmislio i kreirao moj suprug Miroslav te smo je opremili našim spravama za vježbanje.

Foto: Vigor Klaić

:: Kako je vaše djelovanje u zabavnoj industriji utjecalo na vaš rad kao dizajnerice?

Zapravo su to totalno dvije različite branše koje se odlično nadopunjuju. Radi se o moje dvije ljubavi, od kojih je glazba ipak na prvom mjestu. Kada putujemo, uvijek nešto crtam, osmišljavam i tada nastaju najbolje stvari. Budući da je moje ime prepoznatljivo, moj dizajn lakše dođe do ljudi. Iako, na nedavno održanom sajmu interijera shvatila sam da mnogi misle da ja samo dajem svoje ime namještaju, a kada su shvatili da sam ja uključena od ideje do realizacije, pa i prodaje, vidjela sam oduševljenje u njihovim očima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije