Zagrebačka priča

Igra kontrasta i vedrih boja

Tajana Stanivecki Marinic
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/7
19.03.2014.
u 00:00

Interijerom dominiraju bijela, crna i crvena boja i puno samostojećih i stolnih lampi koje su zadužene da u prostoru stvore ugodnu atmosferu i naglase zanimljive kuteve

Uređujući svoj novi dom u centru Zagreba dizajnerski i bračni par Tajana Kostanjivečki Marinić i Nikica Marinić podijeli su posao. Onu ljepšu stranu posla, poput dizajniranja namještaja, izbor boja i materijala odradila je Tajana dok je njezin suprug bio zadužen da sve njezine zamisli i provede, koordinira poslove s majstorima te vodi brigu da se sve obavi na vrijeme. Cijela ideja uređenja krenula je od boja pa tako prostorom se skladno protežu crvena, crna i bijela. Te omiljene Tajanine boje, osim u interijeru, protežu se i na njezinim slikama na zidovima.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Na ulazu u stan zanimljiva je zlatna konzola i ogledalo Creazioni

Stan od stotinjak četvornih metara ima orijentaciju na istok, jug i zapad, pa uz igru različitog danjeg svjetla koje dolazi u prostor, Tajana se poigrala i s umjetnom rasvjetom. Na stropu dnevnog boravka postavljena je ugradbena rasvjeta, a za dobru atmosferu i naglašavanje pojedinih kuteva ili zanimljivih detalja, u prostoru ima puno lustera, samostojećih i stolnih lampi. Većini njih zajednički je crni obod, tek se razlikuju po veličini.

Centralni dio stana je dnevni boravak s kuhinjom, a da bi se dobilo na prozračnosti u to je integriran i ulazni hodnik. Dok su razmišljali o tlocrtnom uređenju novog doma, Tajana i Nikica imali su i nekih drugih ideja o rasporedu prostorija, ali sve je “presjekao” njihov 8-godišnji sin Leon koji je poželio da njegova soba bude najveća. Želja mu je i ispunjena. Njegova soba pravo je dječje carstvo - uz krevet koji ima postolje poput sportskog automobila tu je i igraća konzola s playstationom, veliki stolni nogomet, kompjuter, ali i druge dečkima važne stvari. Tako je najveća soba postala i igraonica i učionica.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Opreka bijelim zidovima je crni namještaj, a boju u prostor donosi crveni sag. Podovi u interijeru djelomično su popločeni keramičkim pločicama, a djelomičnom je postavljen hrastov parket, lakiran lakom visokog sjaja. Na podu su i velike kravlje kože, poklon Tajanine bake.

Uz namještaj koji je rađen po mjeri, u interijer je ušlo i nekoliko zanimljivih komada koje potpisuje kreativni tim talijanske tvrtke Miotto te nekoliko komada koji su restaurirani. Atmosferu u domu stvaraju i nekoliko zanimljivih detalja koje je Tajana pronašla surfajući internetom, a potpisuju ih mladi hrvatski dizajneri.

- Svaki interijer koji uređujem veliki je izazov, ali uređenje vlastitog stana je možda najteže, no i velika radost. Stil uređenja bio je već nekako zadan našim poimanjem estetike i okrenutosti prema jednostavnim linijama i modernim materijalima - ističe Tajana, dodajući kako je posebno zadovoljna s kuhinjom koja zadovoljava sve postavljene kriterije, od estetskih do funkcionalnih.

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Fronte kuhinjskih elemenata u visokom crnom sjaju, a na zidu je crveno staklo

Svoje prozore Tajana nije zasjenila zavjeama, jer kaže kako ih ne voli, a dublje prozorske klupčice iskoristila je kao atraktivne police za drage uspomene. Važan dio stana je i balkon koji gleda prema zapadu, tu je vlasničin raj za prvu jutarnju kavu i osmišljavanje dana. Uz tročlanu obitelj, ovih 100-ak zagrebačkih kvadrata dijeli i zaigrani 3-godišnji Charlie Brown, engleski basset.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije