dom iz snova

Genijalan zagrebački stan koji pršti bojama potpisuje Bosiljka Antolković

02.02.2020.
u 07:00

Odlična dizajnerska rješenja vidljiva su u svakom kutku ovog stana, od odabira hrabrih boja preko zanimljivih zidova pa sve do namještaja koji oduševljava inovativnošću

Moderni interijeri današnjice uglavnom se vrte u neutralnoj paleti boja s tek pokojim jačim akcentom. Međutim, stan mlade obitelji u Zagrebu, čije uređenje potpisuje dizajnerica Bosiljka Antolković iz studija m2 ideja, pravo je osvježenje – od odabira boja do odabira namještaja i zanimljivih intervencija u prostoru. Toliko je toga čega se treba dotaknuti pa je najbolje da krenemo redom.

Dakle, stan se prostire na 90 četvornih metara, ima tri spavaće sobe te garderobu s ukomponiranim radnim kutkom. Tu su i dvije kupaonice na kojima, kako kaže dizajnerica, nije bilo jako puno posla jer su bile popločane i imale su sanitarije pa je u njih dodan namještaj po mjeri (u jednoj je tuš i skriveni bojler, u drugoj se nalaze kada i perilica). No, s druge strane, puno intervencija bilo je u ostatku stana, prije svega u hodniku koji je cijeli obložen u imitaciji betona od iverala.

– Radijator u hodniku zatvoren je u masku od medijapana te je dodan manji sklop ormara za pospremanje – opisuje dizajnerica te dodaje:

Rasvjeta se, osim na osnovnu, svodi i na ambijentalnu, točnije dvije zidne lampe – dodaje. Zanimljivo je da se iz ulaznog hodnika ulazi u drugi hodnik L oblika iz kojega se ide u spavaće sobe i kupaonicu te u dnevni dio.

– Dnevna zona prostire se na 25 četvornih metara, a sadrži kuhinju L oblika s otokom (želja vlasnika barem minimalni otok s barskim stolcima), sofu i dnevni dio (sofa je prenesena iz bivšeg stana, mali stolić magenta boje želja je vlasnika), siva je TV komoda od medijapana te stakleni stol s plastičnim stolcima u žutoj boji – nabraja dizajnerica Antolković osnovni raspored dnevne zone koja, vidljivo je na prvu, pršti bojama.

– Upravo tako, u dnevnoj zoni pršte boje, osnova namještaja je bijela i siva, plavi zid odabrali smo jer dodaje dramatičan efekt, dinamiku. Ideja je bila začiniti jednostavan prostor živim detaljima (bojama) – odaje tajnu zanata. No tu su i djela koja zaokružuju cijelu sliku stana. Tako je slika na zidu akvizicija s putovanja iz Južnoafričke Republike. A kako s vlasnicima u stanu žive i dva sibirska malamuta, jasno je da su vlasnici odlučili obložiti hodnik. Kuhinja je u kombinaciji bijelog medijapana i kaljenog stakla u tamnoplavoj boji.

Najneobičniji i, da tako kažemo, sasvim cool detalj zacijelo je otok koji umjesto cokla ima akril s izgledom ogledala pa kompletan otok izgleda kao da lebdi. U kuhinji je stavljena LED traka ispod donjih elemenata kako bi se dobilo na ambijentalnosti prostora. Drugi hodnik (u koji se ulazi iz ulaznog hodnika) sastoji se od ormara za pospremanje odjeće i obuće te police za knjige). Hodnici te garderoba napravljeni su od bijelog medijapana u kombinaciji s hrastovim letvicama. Garderoba ima prilično velik prostor za pospremanje, veliko zidno zrcalo i manji radni stol.

Dječja soba kombinacija je namještaja iz Ikee s personaliziranom tapetom i kombinacijom crvene boje te antracitne ploče za pisanje. Krevetić ima uzglavlje od letvica, a madrac se nalazi u okviru na podu, kako su klijenti željeli za svojeg malenog trogodišnjaka. Vesela i razigrana soba napravljena je tako da će se moći remodulirati za nekoliko godina kad dođu ozbiljnije obveze za dijete. Spavaća soba u svijetlim je tonovima bijele i sive, a dinamiku joj daje tapeta umjetnice Mirne Sišul. Kako je većina ormara u garderobi, ovdje je bila prilika da se ne pretrpava prostor ormarima.

Ormar je napravljen ispod grede, a tu je integriran i stolić za šminkanje sa staklenom nogom. Uzglavlje kreveta čine paneli od iverala u dekoru svijetlog betona, a okvir kreveta također je, poput kuhinjskog otoka, napravljen da izgleda kao da lebdi te ima u obod ugrađenu LED traku za stvaranje ambijenta. Na lođi su postavljene obloge iz Ikee i kutna garnitura za prostor na otvorenom te nešto umjetnog bilja. Namještaj koji je korišten u opremanju stana dizajnerica je nabavljala u Gnijezdu, Vivreu, Ikei i chair4u, a rasvjetu u Kareu i Azzardu. Namještaj rađen po mjeri djelo je stručnjaka iz Bemier interijera. Važno je napomenuti i da su sve zavjese u stanu rađene po mjeri.

 

Komentara 3

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:18 03.02.2020.

Super da je krevet za trogodišnjaka, po želji roditelja, u okviru na podu. Tamo je najviše prašine, pa neka dijete uživa.

DE
deziderio
08:34 02.02.2020.

Osobno smatram da ovakvo razbacivanje bojama nije primjereno niti za djeciji vrtic

MB
mile b.
09:01 02.02.2020.

Ne vidim da tu nešto štrca, tj. pršti. Sve je uredno i gladko naličeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije