ADAPTACIJA POZNATOG BARA

General Lounge: hit mjesto u Poreču nadahnuto barovima Miamija

general lounge bar mateo cetinski
Foto: Saša Halambek
1/13
17.08.2016.
u 11:07

Izgled kafića na porečkoj rivi dizajner Matteo Cetinski želio je približiti nautičkoj estetici, tj. jahtama usidrenim preko puta njega

S posve novim, moderniziranim izgledom osvanuo je nedavno “General Lounge Bar” u Poreču. Investitor je, naime, želio novi, osvježeni izgled te je angažirao dizajnera interijera i produkt dizajnera Mattea Cetinskog i njegov studio Mirko Di Matteo Designs koji ga je preuredio imajući u vidu ne samo njegovu namjenu nego i činjenicu da se nalazi na elitnom dijelu porečke obale, odmah uz pristanište jahta i jedrilica.

Iako svaki prostor traži i svoj rukopis, ti elementi, objašnjava Matteo, ipak su diktirali izgled bara.

– Ja samo prepoznajem potencijale datog prostora i izvlačim ih na vidjelo – ističe dizajner. Kako su vlasnici, dva mlada brata, poput Mattea, osobe koje su proputovale svijet i posjetile mnoga mjesta iste ili slične namjene, odmah su se složili oko osnovnih smjernica izgleda lounge bara.

Foto: Saša Halambek

– Željeli smo da odiše elementima koje smo i oni i ja doživjeli u klubovima Miamija. Usto, htio sam ambijent što više približiti nautičkoj estetici jahta i jedilica kako bi privukao upravo njihove vlasnike koji su ovdje preko puta – kaže Matteo, sretan što je uspio postići dojam da gost sjedeći na terasi ima osjećaj kao da je na palubi luksuzne jahte.

Foto: Saša Halambek

U prostoru prevladavaju čiste ravne linije te bijele nijanse, što čini poveznicu s vanjskim površinama jahta, s dodatkom pastelnih tonova u obliku magenta rasvjete koja mu daje dašak topline i glamoura. Modernom, sofisticiranom i opuštenom ugođaju pridružen je i onaj morski u obliku niza detalja poput trske kojom je prekriven strop te bijelih nautičkih konopaca na šanku.

Foto: Saša Halambek

>>Personalizirane drvene kocke za prve početke

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije