Linije elegancije

FOTO Zavirite u stan na Jarunu: Rušenjem zidova do doma iz snova

FOTO Zavirite u stan na Jarunu: Rušenjem zidova do doma iz snova
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
1/6
19.03.2013.
u 00:02

Zagrebačka menadžerica preselila se u novi jarunski dom

Nagledala sam se loših intervencija u stambenom prostoru jer je to dio mog posla. Zato sam sada sigurna da je koncepcija stana najvažnija. Neka ljepša ili ružnija fotelja u kutu sobe nije problem. To se uvijek može riješiti, lako zamijeniti. Ali ako je koncepcija stana loša, zapravo ako ona ne odgovara životnom stilu osoba koje će u njemu živjeti, tada je to jednostavno promašaj.

Tako govori Biljana Čondrić, vlasnica građevinske tvrtke Spektar gradnja, koja nas je ugostila u svom domu s pogledom na Jarunsko jezero. Kaže da je oduvijek željela stan na Jarunu, a svoj je pronašla dok je zgrada bila još u temeljima.

Nesazidani zidovi

Na sreću, tada se i moglo intervenirati u prostor, pri čemu su njoj pomogle arhitektice s kojima i poslovno surađuje. Kaže da je upravo od njih naučila da je najvažniji ulaz u stan koji ne smije biti skučen i tako je već u startu njen stan izgubio zidove koji su činili mali ulazni hodnik.

Maštala je o stanu na Jarunu, a pronašla ga je kada su od zgrade postojali tek temelji

Nakon toga "pala" je i jedna spavaća soba i tako je to danas stan od 99 četvornih metara u kojem dominira velika dnevna soba koja čini cjelinu s blagovaonicom i kuhinjom. Usto su u stanu dvije spavaće sobe, spremište, kupaonica i WC s tuš-kabinom za goste. Biljana priznaje da bi žrtvovala i spremište za veću kupaonicu, ali taj su zahvat spriječili instalacije i dimnjaci. Biljana s osmijehom objašnjava da su i neki njeni susjedi danas u čudu jer više ne prepoznaju stan u kakvom i sami žive.

Udobnost prije svega

Pri samom uređenju najviše je pažnje posvećeno upravo kuhinji. Nju je vlasnica najviše tražila jer morala je činiti cjelinu s blagovaonicom i dnevnim boravkom. Danas je ona ukras cijelog stana, a potpuno je prilagođena prostoru i ugradbenim aparatima. Vrlo je važno bilo i riješiti rasvjetu tog glavnog dijela stana, a Biljana priznaje da je jako dugo tražila i bijelu fotelju.

To je njeno omiljeno mjesto za odmor, čitanje, gledanje televizije i zato je prvi i osnovni uvjet bila udobnost. Kako smo Biljanu posjetili još za hladnog vremena, nismo uspjeli uživati u velikoj lođi koja je idealno mjesto i za jutarnju kavu i za ljetne večere u krugu obitelji i prijatelja. Pitali smo Biljanu bi li sada, nakon četiri godine života u njemu, mijenjala nešto u stanu:

– Ne. Znala sam što i zašto želim i upravo sam to i postigla – rekla nam je.

NE PROPUSTITE: FOTO Zavirite u stan Ivice Propadala – 200 kvadrata muškog luksuza!

NE PROPUSTITE: Halo, pošto generalka? Istražili smo koliko stoji luksuz blistavog stana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije