Stan za opuštanje

FOTO Zavirite u podsljemenski raj – stan s pogledom koji oduzima dah

FOTO Zavirite u podsljemenski raj – stan s pogledom koji oduzima dah
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/14
03.05.2013.
u 00:30

Ideja je bila osmisliti ugodan interijer, modernog štiha, neutralnih boja te s narančastim detaljima. Dvoetažna školjka sad je pr avi biser podno Sljemena

Kad je prvi put vidjela prostor koji je trebala osmisliti i urediti, dizajnerica interijera Bosiljka Antolković on je bio djelomično uređen – bio je postavljen parket, zidovi i kupaonica definirani. U dogovoru s njegovim vlasnikom, oftalmologom Ratimirom Lazićem, dizajnerica je razvila ideju jednostavnog, ne previše natrpanog te nenametljivog prostora koji ničim ne bi trebao opterećivati nakon naporna radnog dana. Stoga cijelim prostorom dominiraju akromatski tonovi. Narančasta je pak izabrana kao boja naglaska i svih detalja. Dekorativni element u dnevnom boravku kameni je zid koji svojom strukturom daje dojam prirodnosti.

Uza sve dobre intervencije i osmišljavanje u prostoru, Oni koji dođu u ovaj stan zaljube se i u prekrasan pogled

– Osnovni problem u osmišljavanju, ali i zadani element, bilo je usklađivanje namještaja s parketom boje mahagonija. I to je jedan od dobrih razloga zašto smo birali te svijetle, bež tonove. Zanimljiva intervencija u prostoru bilo je i postavljanje centralnog staklenog zida između dnevnog boravka i ulaza.

Na taj smo način dnevnom boravku dali malo više intimnosti – ističe Bosiljka Antolković.

Uz centralnu, u prostor je postavljena i ambijentalna rasvjeta, koja se može prilagođavati. Tako se u interijeru uvijek može stvoriti drukčija atmosfera

Većina namještaja u stanu rađena je prema njezinim shemama i nacrtima. Donji dio kuhinjskih elemenata napravljen je od iverice, a gornji elementi od mediapana boje kamelije.

Mala, ali skladno uređena kuhinja napravljena je od modularnih elemenata kako bi se što bolje iskoristio prostor, a improvizirani šank ponajprije je namijenjen ugodnom doručkovanju. Dizajnerica je u prostoru zatekla i namještenu spavaću sobu, a njezin zadatak bio je da je ušminka. Po želji vlasnika, na pod je postavljen čupavi tapison, a s nekoliko detalja i zanimljivom porukom na zidu (relax), soba je postala oku ugodna.

Stan u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni ima 65 četvornih metara i projektiran je na dvije etaže. Etaže su povezane transparentnim stubama koje vode u pretprostor. Uz dva konzolna ormarića tu je smješten i ormar u kojem je tehnički dio stana – bojler, ormarići, alati... Tu se nalazi i radno-gostinska soba. Stan ima i ugodnu terasu te prekrasan pogled na Medvednicu, podsljemenske vrtove i voćnjake.

Taj pogled čaroban je u svakom dijelu godine, posebno sada kad sve cvjeta, a priroda se predstavlja u svom najljepšem i bogatom izdanju.

NE PROPUSTITE: FOTO Zavirite u predivan stan dizajnerice Ivane

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije