More kao inspiracija

FOTO Zavirite u luksuzno opremljen stan dizajnerice iz Splita

FOTO Zavirite u luksuzno opremljen stan dizajnerice iz Splita
Foto: Dom i vrt
1/6
30.05.2013.
u 12:05

Uspjela igra klasičnog, modernog i estravagatnog za svakodnevni život.

Miješajući klasično i supermoderno, inspirirajući se eksterijerom i osluškujući visokoestetske zahtjeve vlasnika, dizajnerica interijera Liliana Lelas uredila je stan u južnom dijelu Splita. Projektni zadatak bio je stvoriti moderan, drugačiji i funkcionalan interijer koji će oduševiti svojom toplinom i uvijek biti ugodan.

Iako cijeli interijer odiše posebnošću i u nas rijetko viđenim komadima, možda je najzanimljivija blagovaonica puna dizajnerskih komada i iznenađenja

– Zadatak je ispunjen, a to znači da interijer izgleda dobro iz bilo koje perspektive i da se u tom interijeru svi dobro osjećaju – kaže Liliana Lelas dodajući da je njoj posebno dragi pogled na blagovaonicu koja je pomalo ekstravagantna i zanimljiva.

Za tu ekstravaganciju pobrinula se velika zidna fototapeta Rima, napravljena prema dizajnerskim idejama Piera Fornasettija te stol i stolci od punog drva iz Piermarijeve manufakture.

Da bi sve to dobilo snažniji pečat, dizajnerica je na pod stavila crno-srebrni sag, podnu lampu Paralume i luksuznu bijelu lampu koju je dizajnirala Patricia Urquiola. U blizini je i klasična komoda sa staklom Pierman, obojena u bijelo, koja je prava opreka supermodernoj staklenoj kuhinji koju je Michael Jung dizajnirao za Scavolini.

Stan ima 120 četvornih metara i okrenut je prema lučici i moru, stoga je polazna boja pri uređenju bila tirkizna. Uz nju dizajnerica je slagale boje koje uvijek naglašavaju eleganciju i luksuz prostora – crnu, zlatnu i bijelu. Jedina veća intervencija u prostoru bila je gradnja bijelog "zida" od visokosjajnog mediapana.

U stanu je i prava galerija slika koju su vlasnici pomno birali

Zid s polivalentnim zadatkom skriva sve kabele, a idealno je mjesto za televizor, biblioteku, mali bar, zatvorene police. Po potrebi "zid" se otvara laganim dodirom, a i kao drugi ugradbeni namještaj, rađen je prema nacrtima dizajnerice, a sve je izrađeno u poznatoj splitskoj stolarskoj radionici Vuković. Pozornost privlači i sam ulaz u stan s konzolom i ogledalom sa zlatnim listićima s potpisom dizajnerske kuće Creazione.

– Velika pažnja posvećena je i pomno biranim detaljima. Primjerice, da sve bude u estetskom skladu, birali smo od vaza i skulptura do jastučića koji su presvučeni u Fornasettijeve motive Jeruzalema – dodaje dizajnerica Lelas, skrećući pozornost na obnovljenu staru fotelju u dnevnom boravku.

– Njezin je zadatak stvaranje kreativnog nereda u prostoru, a životinjski motiv na toj navlaci meni je drag motiv koji se često provlači kroz interijere koje uređujem. I sag ispod starog sekretera ima životinjski motiv – kaže Liliana Lelas.

Dio je cjelokupne slike u dnevnom boravku i tepih od konjske dlake obojen u plavo te kombinacija zavjesa boje devine dlake i crne. Uz kutnu garnituru izabran je stakleni stolić sa zadatkom da u prostoru bude nenametljiv i da ne zagušuje prostor. Za blagovaonicu su pak izabrane prozirne bijele zavjese koje ne skrivaju pogled prema eksterijeru i crne koje podvlače eleganciju.

– Volim zavjese u svakom prostoru bez obzira na to imaju li one klasičan zadatak da se sakrije pogled izvana ili su samo u funkciji estetike. Izbjegavam zavjese teških nabora, više volim kad padaju ležerno – kazala je Liliana Lelas.

Na podu cijelog stana postavljen je hrastov parket, a luksuzna i skupa stropna i bočna rasvjeta izabrana je iz kolekcije Flos.

Stan s pogledom na Brač ima i ugodan balkon na kojem se često ujutro pije kava, uživa u večernjem zalasku sunca koji pada iza Brača i ugodnom povjetarcu. Dobar ugođaj stvara i ugodno mediteransko raslinje.

NE PROPUSTITE: Otkrivamo koji su trendovi u uređenju modernih stanova i kuća

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije