Boja luksuza

FOTO Zavirite u luksuzni zagrebački stan pravnice Dajane

FOTO Zavirite u luksuzni zagrebački stan pravnice Dajane
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/15
09.05.2013.
u 10:07

Nekoliko dizajnerskih komada, igra boja i zanimljivi detalji dio su interijera ovog stana

Crvena, crna i bijela boja dominiraju stanom Dajane Furgale Šuper, mlade i agilne direktorice obiteljske tvrtke i njezine obitelji. Za tu kombinaciju boja odlučila se kad je prije godinu dana krenula u preuređenje svoga troetažnog stana na Črnomercu. Najveća promjena u preuređenom prostoru vidljiva je na prvoj etaži stana koju je Dajana, vodeći se svojom estetikom prostora, osmislila kao prostor dnevnog ritma obitelji. Da bi se dobilo na funkcionalnosti prostora, promijenjena je i kompletna konstrukcija stubišta, koje je dobilo dvostruku funkciju.

Dajana Furgala Šuper svoj je dom uredila sama, birajući boje, materijale, namještaj i detalje baš po svom ukusu. Sretna je što nije morala robovati tuđim idejama

Uz povezivanje etaža, stube i prostor ispod njih iskorišteni su kao ugradbeni ormar. U konstrukciju stubišta ugrađena je i led rasvjeta koja, otkriva vlasnica, gori cijelu noć, ponajviše zbog njihove 4,5-godišnje Kiare. Na drugoj etaži je njezina vesela soba, kupaonica i veliki garderobni ormar, a na trećoj etaži roditeljska spavaća soba, koju od prije tri mjeseca krasi i “kinderbad” i prvi osmijesi malog Viktora.

Stan od 100 četvornih metara ima i visinu od 5,5 metara, pa u budućnosti moguća i rekonstrukcija galerije u još jednu sobu.
– Osnovna je ideja pri uređenju bila da se crvenom bojom prostoru dade dašak luksuza – otkriva vlasnica Dajana Furgala Šuper, dodajući kako se ne boji boja ni u garderobi ni u interijeru.

Mediapan visokog sjaja odabran je za kuhinjske elemente. Uz kuhinjski otok smještena su i tri nenametljiva barska stolca
– Sva oprema u stanu kupljena je jer mi se sviđala, a neke stvari, poput lampi, ljuljačke ili vaza kupljene su baš iz užitka – naglasila je Dajana.
Na podu prve etaže su hrastove dužice izvorne wenge boje, a na gornjim etažama je izbijeljeni hrast. Sagovi, zavjese i tapete birane su tako da se crno-bijelo izmjenjuje u stalnom kontrastu količine i različitosti motiva i uzoraka. Jedan zid dnevnog boravka obložen je u punoj visini u prirodni kamen. Većina ugradbenog namještaja u prostoru rađena je po mjeri.

Prva etaža namijenjena je dnevnom ritmu obitelji, a na dvije gornje smještene su spavaće sobe, kupaonica i garderoba

Središnja rasvjeta ponavlja se u prostoru i kao dekorativni element, a samostojeće lampe i ugradbena rasvjeta imaju i zadatak stvaranja ugodnog ambijenta u različito doba dana.

Stan ima ugodnu lođu i balkon, a kako je smješten na posljednjoj etaži zgrade, pogled seže na cijeli Zagreb s katedralom u daljini.

NE PROPUSTITE: FOTO Zavirite u podsljemenski raj – stan s pogledom koji oduzima dah

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije