Dom mirnih boja

FOTO Uz Črnomerečki potok krije se luksuzni stan. Zavirite!

FOTO Uz Črnomerečki potok krije se luksuzni stan. Zavirite!
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/17
16.05.2013.
u 22:54

Vlasnici su sami uređivali interijer, osluškujući osobnu estetiku i kreativnost

Stan u urbanoj vili u zapadnom dijelu Zagreba, uz Črnomerečki potok, u svojih 116 četvornih metara ima otvoreni dnevni boravak s kuhinjom, tri spavaonice, veliku kupaonicu, garderobu... Za lijepa vremena dio stana postaje i velika terasa s vrtom i bazenom. Iako na zasebnoj etaži, dio stana je sauna, teretana i vinski podrum.

Kreativni nered

Vlasnici su sami uređivali interijer, osluškujući osobnu estetiku i kreativnost te kupovali namještaj koji je odgovarao njihovim zahtjevima. Za sve veće komade namještaja, sagove i zavjese odabrali su mirne boje, a onda različitim detaljima dali priliku da unesu "kreativni" nered u interijer.

Primjerice, tako je zid u dnevnom boravku ukrašen otiscima dlanova ukućana, zaustavljajući nakratko vrijeme, iznad plazme "ostrugan" je dio zida, a pločice namjerno djelomično postavljene. Stan ima velike staklene stijene koje su zasjenjene zavjesama, a s obzirom na orijentaciju, u interijer ulazi južno, sjeverno, zapadno i južno svjetlo.

Na podu cijelog stana postavljen je izbijeljeni hrast, keramičke pločice samo su na podu kupaonice. U kupaonici su dva tuša, i to postavljena u ravnini. Prostor je postao zanimljiviji i lakši za održavanje, dok je prozirnom staklenom pregradom vizualno povećan.

Kuhinja po mjeri

Takvo postavljanje tuša nalaže dobru izolaciju poda i ugradnju kanalica. Kuhinja je rađena po mjeri, a njome dominira Boschova napa. Uz kuhinjski otok postavljeni su i visoki ljubičasti stolci, a blagovaonicu ispunjava veliki stol. Da bi se što bolje iskoristio prostor, i ulazni hodnik dio je dnevnog boravka, a zid zidan do metra visine vizualna je prepreka pri samom ulazu u prostor, ali i korisna polica. Onaj drugi hodnik pak odvaja dnevni od spavaćeg dijela stana.

Tu su roditeljska spavaća soba i dvije dječje. Svaka od njih je kvadraturom slična, a razlikuju se po afinitetima. U stanu je postavljena i centralna i ugradbena rasvjeta, s projektnim zadatkom osvjetljavanja prostora, ali i stvaranjem uvijek drukčije atmosfere. Sva tehnička oprema stana potrebna za funkcioniranje smještena je zasebnoj prostoriji.

NE PROPUSTITE FOTO Zavirite u luksuzni zagrebački stan pravnice Dajane

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije