Birani detalji

FOTO Obitelj Markiš s puno ljubavi do doma sa stilom. Pogledajte!

FOTO Obitelj Markiš s puno ljubavi do doma sa stilom. Pogledajte!
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/16
08.12.2012.
u 00:05

Četveročlana obitelj Markiš iz Sv. Ivana Zeline s puno pažnje birala je svaki detalj

Već na samom ulazu u stan Markiševih ne možete ne primijetiti koliko je ljubavi i truda uloženo u uređenje prostora od 95 kvadrata. Elegantna bijela kožna fotelja smjestila se na čupavom zelenom tepihu, a otvara put u blagovaonicu i kuhinju, koja je doista priča za sebe.

Kuhinja i blagovaonica srce su doma Markiševih, a prevladavaju boje vanilije, čokolade i, najnovija – zelena

Iako nije stolar po struci napravio, ju je vlasnik stana, voditelj proizvodnje u tiskari Branko Markiš uz pomoć kuma Darija Šeba, koji je pak vodoinstalater. Ipak, ispala je to i više nego elegantna, profinjena i zanimljiva kuhinja, koja se baš kako treba uklopila i bojama i dizajnom u pomalo nezahvalan prostor za uređenje – potkrovlje.

Svaki je detalj bitan

– Branko je dosta izbirljiv kada je namještaj posrijedi, ali on je sve imao u glavi i prije nego što smo se vjenčali. Imao je viziju i svaki detalj u stanu bio mu je bitan – govori supruga Milica Markiš.

Kupaonica je prostrana i funkcionalna. Kamen na zidu izuzetno je zahvalan i jednostavan za održavanje

Kako nisu mogli pronaći točno ono što žele, upustili su se u avanturu stvaranja kuhinje po uzoru na kuhinju Scavolini.

Rađena u slobodno vrijeme, svaki dan nakon posla, kuhinja je bila završena za tri mjeseca kada je već, više-manje, sve ostalo u stanu bilo dovršeno.

Spavaća soba minimalistički je uređena, a efektnim zavjesama razbijena je monotonija

Bračni par Markiš inače je ljubitelj namještaja iz Ikee, u kojoj su pronašli gotovo sve detalje koji su im bili potrebni za stan, a svako malo uvedu neku novinu u dom, promijene tapetu, dodaju novi ormarić...

Do prije koju godinu bazne boje u stanu bile su boja vanilije i čokolade, a nakon toga su dodali malo bijele boje te zelenu, koja se odlično uklopila na zavjesama i tapetama. Drveni pod od jasena bajcan je u tamnosmeđu boju, a iako je pomalo nezahvalan za održavanje, obitelj ga se ne odriče. Ipak, cijelom prostoru daje određenu dozu topline, koja je potrebna svakom domu.

Da bi se osjećali ugodno i smireno, tu su i jastuci na velikoj prostranoj kožnoj garnituri te moderne zavjese u zemljanim bojama.

Kreativac Branko Markiš u uređenje interijera zaljubio se kada je počeo uređivati zajednički dom. Sam je napravio i namještaj u kupaonici, a brižljivo su birane i talijanske slavine te kamen na zidovima u kupaonici i dnevnom boravku.

Kreativni i poduzetni

– Kada smo se Milica i ja vjenčali, shvatio sam da me oduševljavaju interijeri, a sada nam i prijatelji dolaze po savjet o uređenju – govori Branko Markiš.

Ništa manje kreativna nije ni supruga Milica, koja je učiteljica, pa je tako i adventski vjenčić napravila sama. Zajedno su lijepili tapete kao i kamen u dnevnoj sobi, a to su naučili gledajući majstora kako to radi.

Veliki stol u blagavaonici upotpunite zanimljivim nadstoljnjakom ili ukrasnim tanjurom sa svijećama

– Nismo mislili da će to sve tako ići, ali jako se dobro poznajemo, čitamo si misli, sjedinili smo se u svemu. On nešto vidi, ja se odmah zaljubim u to. Mogu reći da smo srodne duše – kaže Milica Markiš.

Kao što vole reći, sve je stvar detalja i to je ono na što obraćaju najviše pozornosti u uređenju svog stana i kod promjena koje uvode. Među najnovijima je i bijeli ormarić industrijskog štiha u koji su od šestogodišnjeg Noe i trogodišnje Tije skrili lijekove.

Poseban i umirujući štih prostoru daje zelena boja i orhideje

I dječja soba je pažljivo uređena i opremljena funkcionalnim namještajem iz Ikee te upotpunjena korisnim policama i ormarićima.

Da imaju milijun kvadrata, Markiševi bi vjerojatno imali i jednako toliko različitih i zanimljivih ideja. A koji im je sljedeći pothvat u uređenju? Nadaju se da će to biti proširivanje stana kako bi dobili još jednu dječju sobu.

>>FOTO Zavirili smo u raskošni adventski dom dizajnerice Mirele

Ključne riječi

Komentara 1

DA
dadadija
19:11 08.05.2014.

prosto sam se zaljubila u svaki kutak ovog doma.. svaka cast na kreativnosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije