Božić na Vrhovcu

FOTO Kad restoran mijenja ruho i postaje poput dnevnog boravka

FOTO Kad restoran mijenja ruho i postaje poput dnevnog boravka
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/8
11.12.2012.
u 12:04

Ukrasi za drvce, kamin i zidove rađeni su s puno ljubavi, a darovi imaju posebno mjesto.

Božić na Vrhovcu počinje već u prvim danima prosinca, čim Vesna Miletić posljednje bundeve ispeče u savijače i umiješa u variva. Tako je i u restoranu jednostavnog imena “Restač”, a za čije je uređenje zaslužna Vesna, neumorna i dežurna kreativka obitelji Miletić.

Iako svako godišnje doba u restoranu prati nova postava, Vesni je, odala nam je, najdraže doba adventa i Božića, kada “Restač” izgleda poput kuće Djeda Mraza, sa čak tri bora i desetak adventskih vjenčića, a svi odreda njezinih su ruku djela.

Adventski vijenčić, ‘torta’ 
od mahovine s ogledalcem

– Crvena je boja koju vežem uz Božić, a u ovaj naš prostor u kojem provodimo dobar dio života i doživljavamo ga kao dnevni boravak u koji nam dolaze gosti baš pristaju te tople rumene nijanse – priča nam Vesna Miletić ponoseći se svojim ovogodišnjim radovima.

Ukrasi od kalupa za kolačiće kupljeni na sajmu starina

U “Restaču” se baš u svakom kutu osjeća blagdanski duh – od pucketave vatrice u kaminu i promenade limenih lutaka uz njegov rub do svijećnjaka u prozorima, vrpcama na zastorima i družine bucmastih anđela u svakom kutu.

Ukrasi od limenih licitara

Posebnu pažnju privlače čak dva bora toliko gusto okićena da se grane jedva naziru. Većinu je ukrasa napravila upravo Vesna.

– Ma to mi je ispušni ventil, jer kao da uvijek imam viška ideja, pa ih, eto, tako kanaliziram. Uzmem neke zgodne krpice, ostatke ili one šarenih uzoraka pa ih iskoristim za zvijezde, snjegoviće, šarene lizalice, boriće, kućice ... sve to napunim vatom ili spužvicama, spojim, ušijem vrpcu ili končić i eto ukrasa – objašnjava kreativna Istranka s dugogodišnjim zagrebačkim stažem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije