Intimno i moderno

FOTO Dinamovac Ibañez pustio nas je u svoj dom. Zavirite!

FOTO Dinamovac Ibañez pustio nas je u svoj dom. Zavirite!
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/10
29.11.2012.
u 10:28

Djevojku Mateu zna iznenaditi pokojim argentinskim specijalitetom.

Jedan od Zagrepčanima najpopularnijih Dinamovih nogometaša, Argentinac Luis Lucho Ibañez, s djevojkom Mateom Alegić živi stanu od 95 četvornih metara u Bužanovoj ulici, nedaleko od Dinamova stadiona. Idealan kvart, sve je blizu, stadion i centar grada, kažu budući supružnici, koji u susjedstvu gradonačelnika Bandića zajedno žive godinu dana.

– Odluka da se uselimo zajedno u ovaj stan bila je veliki korak i tek sad kad smo skupa, shvatili smo koliko dobro zajedno funkcioniramo – kaže Matea Alegić, diplomirana ekonomistica iz Zagreba, zaposlena u očevoj tvrtki.

Stan je proteklih dana bio ukrašen buketima cvijeća u povodu Mateine obrane diplomskoga rada. Jedan od darova je i od Luchova suigrača i prijatelja, drugog Dinamova Argentinca Adriana Calella, koji u Zagrebu živi sa suprugom Mikaelom. Luisov najdraži dio stana je velika kožnata kutna garnitura u dnevnom boravku, na kojoj se odmara kad dođe s treninga. A uđe li Lucho ikada u kuhinju?, pitamo Mateu...

– Da, naravno, Luis me ponekad zna iznenaditi ponekim argentinskim specijalitetom – kaže Matea, a Lucho talent za kuhanje duguje ocu Jorgeu, s kojim je prije živio u stanu na Bukovcu.

Ibañezov stan ukrašen je uglavnom njegovim nogometnim trofejima. Posebno mjesto na polici u dnevnom boravku zauzima statua nogometaša, dodijeljena najkorisnijem igraču Prve HNL u sezoni 2011./2012.

Sve ostale medalje odnio je majci i sestrama u Buenos Aires, osim ovoga kipića koji ima posebnu sentimentalnu vrijednost, jer je najveće priznanje njegovom doprinosu Dinamu.

– Što mi se najviše sviđa u Zagrebu? To je mir, spokoj, sigurnost, to što nema kriminala, što u svako doba mogu bezbrižno šetati gradom. Znate, odrastao sam u sasvim drugačijem okruženju, gdje su pljačke na ulici svakodnevne. A i moja kuća nedavno je opljačkana, lopov je upao i nožem prijetio mojoj sestri Camili – priča Lucho.

S mladim parom živi i kućni ljubimac, francuski buldog Messi, najljepši poklon koji je Matea dobila od Lucha. Bilo je to iznenađenje koje nikada neće zaboraviti, toliko su zaljubljeni u njega da mu čak dopuštaju i da spava s njima.

– To iznenađenje Luis je smislio zajedno s Ivanom Tomečakom i njegovom zaručnicom Anom. Donio mi ga je sklupčanoga ispod jakne kada je Messi imao samo dva mjeseca. Bio je presladak, neodoljiv, obožavamo ga. Volimo se s njim prošetati kvartom. Jedini je problem s Messijem što upravo mijenja dlaku pa moram svaki dan usisavati stan – priča Matea.

Kod tate u kući ima još četiri psa, Gitu, Garu, Mašu i Onura, kojega je Luis Ibañez pronašao na cesti i udomio ga.

Matea i Luis upoznali su se preko Facebooka, a tri mjeseca dopisivanja i viđanja trebalo im je da “i službeno” počnu hodati. Matea je već bila i u Buenos Airesu, kamo Lucho odlazi za Božić svake godine.

I sada, dok razmišlja gdje će nastaviti karijeru, budući da mu na ljeto istječe ugovor s plavima, važno mu je da to bude liga u kojoj će imati stanku u prosincu kako bi Božić i Novu godinu mogao provesti s obitelji u Argentini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije