LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Folirantica iz 17. stoljeća danas je raskošna vila

U kući su očuvani svi autohotni djelovi koji su se mogli iskoristiti, a krovište je vjerna rekonstrukcija originalnog
18. rujna 2018. u 10:50 0 komentara 8799 prikaza
Foto: Ivica Propadalo
Pogledajte galeriju 1/19

Folirantica nije, kao što joj ime sugerira, folirantica već senzacionalna istarska vila čije uređenje potpisuje Ivica Propadalo. Ime je dobila po mjestu u kojem se nalazi - Foli u blizini mjesta Svetivinčenat.

 | Autor : Ivica Propadalo Foto: Ivica Propadalo
Kuća i imanje imaju dugu povijest, korijene i temelje vuku s kraja 17. stoljeća. Kuća se prostire na 320 metara kvadratnih, a okružuje ju jednako velika okućnica s bazenom.

 | Autor : Ivica Propadalo Foto: Ivica Propadalo

Ivica Propadalo, inače priznat i vrlo cijenjen umjetnik, već je uredio više od 15 kuća za najam i za različite klijente no na ovu je vrlo ponosan jer je posebna, skromna i drugačija od svih onih koje ju okružuju.

 | Autor : Ivica Propadalo Foto: Ivica Propadalo

U kući su očuvani svi autohtoni djelovi koji su se mogli iskoristiti, a krovište je vjerna rekonstrukcija originalnog. Debeli kameni zidovi dio su originalne stare kuće, a kako bi se zadržao taj starinski štih cijela kuća opremljena je i retro namještajem i detaljima.

 | Autor : Ivica Propadalo Foto: Ivica Propadalo

Dakako, to koketiranje s prošlošću ni na koji način ne umanjuje luksuz i sve blagodati modernog doba što je posebno vidljivo u raskošnoj kupaonici ili pak na sunčalištu uz bazen.

Uradi sam Malo prostora? Imamo odlične ideje, a najbolje od svega - možete sve napraviti sami!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.