novo

Estetika, okus i ugođaj ponovo oduševljavaju – Mime’s stigao na Bundek

Bojan Zibar
13.06.2025.
u 08:52
Poslušaj ovaj članak
00:00 / 00:00

Mime’s Grupa i ovim konceptom potvrđuje svoju reputaciju – svaki njihov lokal ima svoju osobnost, ali ih sve povezuje isti DNK: vrhunski dizajn, gastronomska kvaliteta i iskustvo kojem se gost uvijek vraća.

Zagreb je ovog proljeća dobio još jedan razlog za posjet Bundeku – Mime’s Trattoria, najnoviji projekt renomirane Mime’s Grupe, donosi ne samo izvanrednu gastronomiju, već i jedinstveni doživljaj prostora koji nadilazi očekivanja. I odmah je postalo jasno: Bundek nikada nije bio ovako živ.

Foto: Bojan Zibar

Poznata po visokom standardu i stilski dotjeranim ugostiteljskim konceptima, Mime’s Grupa je ponovno nadmašila samu sebe. Svaki njihov lokal već je prepoznatljiv kao mjesto s posebnom estetikom i atmosferom – a Trattoria na Bundeku tu priču podiže na potpuno novu razinu.

Foto: Bojan Zibar

Interijer je osmišljen s nevjerojatnim osjećajem za detalj – topla paleta boja, prirodni materijali, prozračan dizajn i profinjeni elementi stvaraju prostor koji odiše jednostavnom elegancijom i suvremenim luksuzom. Sve je tu s razlogom – od rasvjete koja savršeno mijenja ton kroz dan, do skladne glazbene kulise i komforno raspoređenih stolova koji pozivaju na zadržavanje.

Foto: Bojan Zibar

Ovdje se ne dolazi samo jesti – ovdje se dolazi uživati. I to se vidi u svakom kutku prostora.

Naravno, doživljaj ne bi bio potpun bez kuhinje. Na čelu Mime’s Trattorije je chef Juro Kljajić, koji predano gradi jelovnik temeljen na svježim sezonskim namirnicama, spajajući tradicionalne kulinarske vrijednosti s modernim tehnikama. Svaki tanjur je promišljen, precizan i vizualno zavodljiv – baš poput prostora u kojem se poslužuje.

Foto: Bojan Zibar

Novi Mime’s na Bundeku pravo je mjesto za one koji vole uživati u svakom zalogaju. Jelovnik donosi vibrantnu paletu mediteransko talijanskih specijaliteta, koji mame i okusima i izgledom. Od kreativnih hladnih predjela - poput biftek tartara s čak 14 začina ili bogate Antipasti Mime’s plate s vrhunskim sirevima, mortadelom s tartufima i crnim maslinama Kalamata, San Danieli pršutom, do zavodljivog carpaccia od tune uz osvježavajuću emulziju agruma i avokada, svako jelo poziva na gurmansku avanturu. Neodoljivi pljukanci s lososom, dagnjama i kraljevskim kozicama, ili pak rižoto sa šumskim gljivama i hrskavim špekom, idealni su izbori za uživanje uz pogled na zelenu oazu Bundeka.

Foto: Bojan Zibar

Svako jelo pažljivo je osmišljeno da iznenadi i oduševi nepca. Dašak Italije osjeća se uz autentične rimske paste poput Paccheri alla Zozzona s guancialeom, pikantnom 'ndujom i Pecorino sirom, do profinjene puretine Tacchino in Formaggio Croccante obavijene u hrskavi omotač od Grana Padana, uz osvježavajuću salatu i dresing od meda i senfa. Ljubitelje plodova mora osvojit će Gnudi con Capesante e Gamberi, nježni jastučići od ricotte u bogatom umaku od maslaca s kapesantima i kozicama, dok mesni gurmani ne smiju propustiti Stratagliatu, irski Angus biftek izrezan na tanke listiće uz neodoljivi tartufasti krumpir. Vegetarijanci će uživati u savršeno pečenom patlidžanu Bistecca di Melanzane s kremastom mozzarellom i finom kremom od slanutka. Za slatku završnicu, tu je neodoljivi Snickers desert, spoj karamele, moussea od kikirikija i blondie kolača, koji savršeno zaokružuje ovaj gastronomski doživljaj, uz malu napomenu – on je gluten free.

Foto: Bojan Zibar

Bundek, kao kvart i gradska oaza, zahvaljujući ovom lokalu doživljava svojevrsni gastro preporod – mjesto koje je donedavno bilo rezervirano za povremene šetnje i rekreaciju, sada ponovno pulsira životom, postavši novo središte društvenih okupljanja, spontanih ručkova, opuštenih večera i nezaboravnih trenutaka.

Foto: Bojan Zibar

Mime’s Grupa i ovim konceptom potvrđuje svoju reputaciju – svaki njihov lokal ima svoju osobnost, ali ih sve povezuje isti DNK: vrhunski dizajn, gastronomska kvaliteta i iskustvo kojem se gost uvijek vraća.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije