tako lako

Bijeli ocat: čisti i dezifincira, odličan za čišćenje stakla i plastika

čišćenje
Foto: Thinkstock
05.05.2015.
u 12:35

Za čišćenje staklenih površina i predmeta od plastike najbolji saveznik je bijeli ocat. Jeftin je i ekološki prihvatljiv

Staklo je izvrstan materijal koji interijeru daje prozračnost i transparetnost. Jedini je problem što staklo treba stalno čistiti, jer se na njemu vide i tragovi prstiju, prašina, i sve druge nečistoće. No, ne treba očajavati, a glavni saveznik u čišćenju je bijeli ocat. Stolovi i stolići, police ili prozori za tren će blistati. na staklenu površinu raspršite bijeli ocat i trljajte papirnatim ručnikom ili novinskim papirom.Papir je bolji izbor od krpa, jer one mogu ostaviti dlačice. Ponaprije čistite vodoravnim, a zatim okomitim potezima.

Plastične kutijice, posuđe ili dječje igračke najabolje je prati u toploj vodi s blagom otopinom sapunice. Ne koristite vruću vodu jer plastika je osjetljiva na toplinu i može se deformirati, rastopiti ili stvoriti ljepljivi sloj na vanjskoj strani. Nakon pranja u sapunici sve isperite hladnom vodom pa obrišite suhom krpom s mikrovlaknima.

Foto: pixabay

Naravno i pri čišćenju plastike opet može pomoći bijeli ocat.

Za uklanjanje neugodnih mirisa iz plastičnih posude možemo koristiti limun, kavu ili soda bikarbonu. Stavite odabranu namirnicu u posudu i ostavite na suncu nekoliko sati. Miris će nestati.

>>Za uspješno čišćenje radijatora treba samo usisavač ili fen, vlažna krpa i malo dobre volje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije