BJELINA KOJA OSVAJA

Skandinavski biser s galerijom bivše je skladište

stan finska
Foto: myscandinavianhome.blogspot
1/12
27.10.2015.
u 13:37

Bračni par opremio je 90 četvornih metara prostora minimalističkim komadima namještaja u sivim, bijelim, bež i crnim tonovima

Od bivšeg skladišnog prostora s galerijom na kojoj se nalazio pripadajući ured mladi bračni par stvorio je prekrasan dom u prepoznatljivom skandinavskom stilu.

Prije nego je prostor prenamijenjen u stambeni, podijeljen je na dva dijela te su dobiveni stanovi od 90 četvornih metara koji su dani na prodaju. Slijedila je njihova temeljita adaptacija, a konačni rezultat jednoga od njih možete vidjeti upravo ovdje.

Foto: myscandinavianhome.blogspot

Bijela boja dominira prostorom, zidovima i podovima – ona je podloga na koju su dodani mahom neutralni tonovi sive, bež i crne. Dok su u kuhinji u glavnoj ulozi crna i bijela, a u dnevnom boravku bež i crna, u spavaćoj sobi caruju sivi i bijeli tonovi.

Smeđi tonovi drvenog naslonjača u dnevnom boravku daju toplinu prostoru, kao i nekoliko tegli sa zelenilom. Kako su vlasnici bili ograničeni financijama, dobar dio namještaja nabavljen je na sajmovima i staretinarnicama i preuređen.

Foto: myscandinavianhome.blogspot

Kuhinja rađena po mjeri bila je najveći izdatak, ponajviše zbog aparata, a ostatak namještaja nabavljen je u Ikei. Crna boja elemenata odabrana je zato da bi stolci, za koje su vlasnici željeli da budu u bijeloj boji, ovako više dođu do izražaja.

Najmoderniji element u stanu je betonski zid u spavaćoj sobi koji se nalazi iza kreveta. To je ujedno i najmodernija prostorija u stanu, budući da je ispunjena takvim minimalističkim detaljima – rasvjetom i noćnim ormarićima.

Foto: myscandinavianhome.blogspot

>>Mali bijeli stan: sve je stalo u samo 27 četvornih metara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije