novi trendovi

Ljubavna sjedala moguće je imati i u uredskom okruženju

uredska kolekcija PearsonLloyd
Foto: pearsonlloyd.com
1/10
13.07.2016.
u 08:30

Dizajnerski studio PearsonLloyd kreirao je zanimljiv i efektan namještaj i uredski pribor za radna mjesta budućnosti

Londonski dizajnerski studio PearsonLloyd kreirao je kolekciju zanimljivog uredskog najmještaja i pribora. Riječ je o prvoj suradnji studija s kanadskom tvrtkom Teknion, koja je naručila kolekciju, a koja se inače bavi istraživanjem mogućnosti i budućih trendova na radnom mjestu.

Kolekcija uključuje vješalicu za jakne i kapute, dvostruko sjedalo, visoki stol i organizacijski set za uredski stol a nastoji osim lijepog i funkcionalnog dizajna promovirati i ideju dobrobiti zaposlenika, zajedništva i suradnje u suvremenom radnom okruženju.

Dizajneri su željeli oblikovati takav produkt dizajn koji bi donio zdraviju i humaniju atmosferu na radnom mjestu, te zaposlenike odmaknuo od ustaljenih navika i razmišljanja o poslu.

Foto: pearsonlloyd.com

Pažnju javnosti najviše je izazvao jednostavan dvostruki stolac od prirodnog drveta koji nalikuje na ljubavna sjedala. Zamišljen je kao mjesto susreta i razgovora kolega, stolac je sasvim asketskih linija i bez detalja kako bi ljudi bili prije svega upućeni jedni na druge i kako im okolne stvari i detalji ne bi oduzimale pažnju.

Uredska ljubavna sjedala, kako su i namjeravali dizajneri, ispunjavaju svoju svrhu samo kada ga koristi više osoba te upućuju sugovornike jedan na drugoga te im omogućuje usto da u uredu sa višpe zaposlenika mogu u miru planirati, razgovarati, izmjenjivati ideje i dogovarati se.

Foto: pearsonlloyd.com

Organizacijski set uključuje osim drveta i mramor - na podlozi od ovoga materijala nalaze se udubljenja na koja se mogu smjestiti pribor i sitnice potrebne za rad te podložak za mini računalo, ali i detalji koji uljepšavaju radnu svakodnevicu, poput vaze za cvijeće.

>>Oživite svoj ured: urbani vrt koji može biti i pregradni zid ili dekor

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije