LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Ljubavna sjedala moguće je imati i u uredskom okruženju

Dizajnerski studio PearsonLloyd kreirao je zanimljiv i efektan namještaj i uredski pribor za radna mjesta budućnosti
13. srpnja 2016. u 08:30 0 komentara 311 prikaza
uredska kolekcija PearsonLloyd
Foto: pearsonlloyd.com
Pogledajte galeriju 1/10

Londonski dizajnerski studio PearsonLloyd kreirao je kolekciju zanimljivog uredskog najmještaja i pribora. Riječ je o prvoj suradnji studija s kanadskom tvrtkom Teknion, koja je naručila kolekciju, a koja se inače bavi istraživanjem mogućnosti i budućih trendova na radnom mjestu.

Kolekcija uključuje vješalicu za jakne i kapute, dvostruko sjedalo, visoki stol i organizacijski set za uredski stol a nastoji osim lijepog i funkcionalnog dizajna promovirati i ideju dobrobiti zaposlenika, zajedništva i suradnje u suvremenom radnom okruženju.

Dizajneri su željeli oblikovati takav produkt dizajn koji bi donio zdraviju i humaniju atmosferu na radnom mjestu, te zaposlenike odmaknuo od ustaljenih navika i razmišljanja o poslu.

pearson Lloyd uredska kolekcija | Autor : pearsonlloyd.com Foto: pearsonlloyd.com

Pažnju javnosti najviše je izazvao jednostavan dvostruki stolac od prirodnog drveta koji nalikuje na ljubavna sjedala. Zamišljen je kao mjesto susreta i razgovora kolega, stolac je sasvim asketskih linija i bez detalja kako bi ljudi bili prije svega upućeni jedni na druge i kako im okolne stvari i detalji ne bi oduzimale pažnju.

Uredska ljubavna sjedala, kako su i namjeravali dizajneri, ispunjavaju svoju svrhu samo kada ga koristi više osoba te upućuju sugovornike jedan na drugoga te im omogućuje usto da u uredu sa višpe zaposlenika mogu u miru planirati, razgovarati, izmjenjivati ideje i dogovarati se.

uredska kolekcija PearsonLloyd | Autor : pearsonlloyd.com Foto: pearsonlloyd.com

Organizacijski set uključuje osim drveta i mramor - na podlozi od ovoga materijala nalaze se udubljenja na koja se mogu smjestiti pribor i sitnice potrebne za rad te podložak za mini računalo, ali i detalji koji uljepšavaju radnu svakodnevicu, poput vaze za cvijeće.

>>Oživite svoj ured: urbani vrt koji može biti i pregradni zid ili dekor

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.