VIŠE SVJETLA I DOBRE ATMOSFERE

Staro odbačeno drvo dobilo je novi život u predivnom domu

kuća montreal
Foto: MARK/VIVI Studio
1/13
27.11.2015.
u 10:15

Pogledajte kako izgleda kućica u nizu u predgrađu Montreala, stara preko 130 godina, nakon što su je preuredili vlasnici, dizajnerski par

U predgrađu Montreala, Point-Saint Charlesu, ispunjenom kućicama u nizu nalazi se i junakinja naše reportaže, koja svojom vanjštinom ne odaje da se unutra krije tako lijepo i originalno uređen interijer.

Od očekivane konfekcije i bezličnosti koja se ogleda na, primjerice, fasadi od opeke obojane u sivo-crvene tonove, u ovom domu nema ni traga. I to zato jer su njegovi vlasnici sami uređivali prostor. Na 210 četvornih metara kuće rađene daleke 1880. godine smjestio se životni i radni prostor mladoga para, dizajnera Marka Feketa i Vivane Loera koji rade pod imenom Mark + Vivi.

Foto: MARK/VIVI Studio

U interijeru su se dizajneri poigrali tradicionalnim materijalima, vratili prirodno drvo u njega, kao i tradicionalne industrijske materijale te stvorili pametan, orginalan i učinkovit dizajn koji ima priču. I što nije zanemarivo, dom koji ima toplu i ugodnu atmosferu te znatno više svjetla nego prije odabirom svijetlilijh tonova te reduciranjem namještaja i detalja.

Usto, umjesto da završe na deponiju, dizajneri su uzeli debla koja su se uništila usljed prirodnih nepogoda te ga iskoristili za svoj novi dom. Upotrijebili su ga za podove, dio namještaja te stropne grede, prizivajući tako tradiciju te industrijski i rustikalni stil.

Foto: MARK/VIVI Studio

Dojmu klasike i prošlih vremena doprinosi starinski sag u dnevnoj sobi te kožni otoman, koji zbog svoje čistih geometrijskih linija donosi dašak minimalizma.

- Željeli smo stvoriti dom koji je zadržao duh i karakter klasične građanske kuće iz 19. stoljeća, a da istovremeno bude prožeta suvremenim elementima i stilom - govore dizajneri.

Foto: MARK/VIVI Studio

Moderni elementi ogledaju se u upotrebi žute i crne boje, te moderno osmišljenih uvučenih polica za knjige u dnevnom boravku, umjetničkim slikama apstraktne tematike, barskim stolcima i upotrebom inoxa u kuhinjskim elementima.

Foto: MARK/VIVI Studio

>>Izvrstan spoj skandinavskog dizajna s kolorističkim i retro komadima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije