Naslovnica Interijeri Ukradite ideju

Drvene kuće najbolji su izbor za vikendicu jer odišu toplom atmosferom

Ako je vaša kućica za odmor smještena u kontinentalnom dijelu Hrvatske, najbolje će biti urediti je na tradicionalan rustikalni način
08. studenoga 2018. u 13:30 1 komentara 1105 prikaza
Foto: Thinkstock
Pogledajte galeriju 1/7

Sve je više onih koje ubrzan i stresan ritam života tjera na bijeg u prirodu. Uživanje u zelenoj šumi i livadi, pjev ptica, žubor potoka, čist i svjež zrak neprocjenjivo su bogatstvo. Stoga se mnogi (koji imaju priliku za to) odlučuju za gradnju ili kupnju kuće za odmor. Ako je vaša kućica za odmor smještena u kontinentalnom dijelu Hrvatske, najbolje će biti urediti je na tradicionalan rustikalni način.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Koliko god je važno urediti interijer kuće za odmor, toliko je važno da se ona svojim vanjskim izgledom savršeno uklapa u prirodni okoliš. Sve jedno je je li kućica cijela izgrađena od drveta ili je samo za njen interijer korišteno drvo, uredite je tako da odiše toplinom i udobnošću.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Imajte na umu da za uređenje interijera u ovakvoj kući dolaze u obzir samo prirodni materijali. Dakle, toplinu i ljepotu prirode u dom za odmor unesite elementima od drva koje ćete naći u prirodnom okolišu, a to su najčešće: javor, bukva, jela i hrast. Pod u svim prostorijama obložite grubo obrađenim drvenim daskama širih dimenzija. Daske možete ostaviti nelakirane ili ih lagano premazati prozirnim mat lakom, u smeđoj ili zelenoj boji ispod koje se vidi struktura drveta.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Nećete pogriješiti ako se odlučite za boje toplih zemljanih tonova u kombinaciji sa žutom i narančastom. Ručno obrađenim namještajem u prostoru postići ćete ugođaj topline i unijeti šarm i ljepotu prirode. Dekorativni elementi od kovanog željeza savršeno će upotpuniti željeni vizualni dojam vašeg doma u prirodi. Nemojte trošiti novac na novi namještaj. Potrebno vam je samo nešto ideja i dobre volje da biste restauracijom starih odbačenih komada namještaja dobili upravo ono što vama treba te tako uredili zanimljiv i originalan interijer.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Pazite samo da prostor ne pretrpate nepotrebnim stvarima. Sve neka bude funkcionalno, skladno i ukusno uređeno. Pronađite staru škrinju koja će vam poslužiti za odlaganje stvari, a ujedno će poslužiti i kao klub-stolić. Starinska drvena škrinja unijet će šarm i uvelike će doprinijeti rustikalnom ugođaju u interijeru. Koristite samo tkanine od prirodnih materijala kao što su pamuk, lan, juta... Prirodnim tkaninama također ćete unijeti dašak topline, starine i romantike u interijer. Deka prebačena preko ruba kauča, zavjese i ukrasni jastuci s cvjetnim motivima, jednobojni, karirani ili pak s motivima srca trebali bi biti nezaobilazni detalji u kući za odmor.

 | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

Rasvjeta neka bude ugodna i ne prejaka. Ambijentalna rasvjeta s ugrađenim regulatorom za prigušivanje svjetla dobro će vam doći. Odaberite žarulje koje daju žuto svjetlo pa ćete tako upotpuniti željeni vizualni ugođaj u kući za odmor. Ako ste ljubitelj nježnih pastelnih boja, vašu drvenu kuću za odmor možete urediti i u nordijskom stilu. Kućica u nordijskom stilu izgledat će vrlo ugodno i opuštajuće ako u interijeru koristite krem-bijelu, svjetlosivu i druge pastelne boje, a za eksterijer koristite samo drvo u prirodnoj svijetloj boji.

  • NicolePaul:

    Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti---->>>>>> www.WebJob33.Com