novi brend

Domaći hit namještaj - vodonepropusni umivaonik i kada od hrvatskog hrasta

Nikola Zoko
03.04.2024.
u 12:17

Posebna zvijezda je drveni umivaonik Pavao, koji je u međuvremenu patentiran i već je nagrađen s dvije prestižne nagrade za inovaciju

Drvo je naša strast- slogan je obiteljske tvrtke EGORRA čiji se pogoni prerade drvenih trupaca hrasta, ali i proizvodnje namještaja različitog dizajna nalaze u Lepoglavi. Vrata obiteljskog 'carstva' otvorio je mladi inovator Tomislav Hodalj zaslužan da je EGORRA svjetski poznata tvrtka čije inovacije svakodnevno naručuju brojni zaljubljenici u drveni namještaj ali i ručnu izradu diljem svijeta.

Foto: Nikola Zoko

Naime, Tomislav je predstavio novi brend FURNATUR poznat kao ekskluzivni brend vodonepropusnog namještaja od hrastovine. Posebna zvijezda je drveni umivaonik Pavao, koji je u međuvremenu patentiran i već je nagrađen s dvije prestižne nagrade za inovaciju - na 14. Međunarodnom sajmu inovacija u poljoprivredi, prehrambenoj industriji i poljoprivrednoj mehanizaciji AGRO ARCA 2023. u Prelogu te brončanom medaljom za inovaciju na manifestaciji Istanbul International Inventions Fair, u Turskoj. Umivaonik je dizajniran u tri verzije pa se prodaje samostalno kao umivaonik sa slavinom i sifonom, kao umivaonik na metalnom postolju te kao umivaonik na metalnom postolju pakiran u prigodnu kutiju na drvenim kotačima, koja se može upotrijebiti i kao kupaonski ormarić.

Foto: Nikola Zoko

„Mi smo jedina tvrtka u drvnoj industriji u Hrvatskoj koja ima patent u namještaju. Riječ je o našem drvenom umivaoniku Pavao koji je vodonepropustan, a za nekoliko mjeseci, na tržište stavljamo i vodonepropusnu tuš kadu. Ja sam peta generacija obitelji Hodalj u ovom poslu. Moj pradjed se bavio proizvodnjom bačvi, od koga je moj djed Pavao, po kome smo nazvali i naš umivaonik, naslijedio zanat i otvorio osamdesetih pilanu u mjestu Gora, između Petrinje i Gline, odakle sam rodom, da bi devedesetih moj otac pod silom Domovinskog rata preselio dio strojeva u iznajmljene prostore u Lepoglavi te otpočetka krenuo u proizvodnju. Mi smo gotovim, patentiranim vodonepropusnim drvenim namještajem tržištu ponudili nešto potpuno novo, inovativno“ - kaže Hodalj.

Foto: Nikola Zoko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije