Luksuz na zadnjem katu

Dom u kojem sve poziva na uživanje

stan
13.02.2014.
u 18:00

Integracijom i preplitanjem raznih prostornih funkcija stvoreno je okruženje u kojem se prožimaju sve sfere svakodnevice, ističu arhitekti Marin Račić i Miroslav Rajić.

Nekima će zastati dah od pogleda prema gradu, neki će se oduševiti jacuzzijem u dnevnom boravku, velikom terasom sa sjajnim roštiljem ili pak odabirom namještaja i jednostavnošću linija... Stan u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni uređivali su arhitekti Miroslav Rajić i Marin Račić, iz nagrađivanog riječkog arhitektonskog studija MR2. Želje vlasnika bile su jasno definirane i programski jednostavne – veliki multifunkcionalni dnevni boravak te dvije spavaće sobe, svaka sa svojom kupaonicom.

Miroslav Rajić objašnjava:
– Adaptacija prostora na zadnjem katu jedne od zagrebačkih vila počela je otvaranjem pogleda prema gradu. Duž cijelog dnevnog boravka postavljena je staklena stijena, a interakcija eksterijera i interijera zanimljiva je u svako doba godine. Insolacija je maksimalna zbog orijentacije prema jugu. Zahvaljujući pak konfiguraciji terena, kroz prozore dnevnog boravka pruža se širok pogled na grad uz apsolutno zadržavanje intime stanara.

Srce je ovog luksuznog stana dnevni boravak koji ima niz funkcija. Riječju, on je koncipiran tako da poziva na uživanje. Stoga je jedan od projektnih zadataka bio uskladiti niz katkad suprotstavljenih funkcija u skladnu cjelinu.

– Trebalo je niz režima korištenja integrirati u jedinstvenu cjelinu. Usto, sve je postavljeno prema pravilima modernog stanovanja, a odabirom materijala postignuta je taktilnost – ističe Miroslav Rajić, naglašavajući kako je po zahtjevnosti opremanja i svega osmišljenog cijeli stan opremljen relativno povoljno.

Za uređenje interijera korišteni su isključivo prirodni materijali – drvo i staklo. Za “seljački pod” i većinu namještaja odabrana je hrastovima, kasnije bajcana u željene tonove. Sve obloge i većina namještaja rađena je prema nacrtima arhitektonskog dvojca, a oni ponosno ističu kako je sve to napravljeno kod domaćih stolara i proizvođača. “Dodatna oprema” u interijeru je pomno odabrana i minimalistička kako se ne bi narušila estetika jednostavnosti, a neutralne boje prostoru daju eleganciju.

Stan ima i veliku terasu, a zajedno sa stanom to je jedinstvena cjelina od 160 četvornih metara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije