Dom iz snova

Dom podvučen svim nijansama narančaste

06.06.2018.
u 12:24

Osnovna ideja i želja vlasnika tijekom uređenja stana bila je da bude vedar, svijetao, zanimljiv i moderan

Za dizajnera interijera najveći je izazov urediti stan prema klijentovim željama, s ograničenim budžetom i zadanim elementima. Upravo takvu situaciju zatekla je dizajnerica Bosiljka Antolković kada se prihvatila uređenja 90-ak kvadrata velikog stana.

Vlasnik je kupio stan u zgradi staroj šest godina pa nije bilo potrebno raditi velike zahvate, već je, kako je istaknula dizajnerica, bilo potrebno napraviti prilagodbu strujnih i rasvjetnih izvoda, montažu obloga, ličilačke i tapetarske radove, koje je izvela tvrtka ZK ING d.o.o.

Stan je, dakle, bilo potrebno opremiti namještajem, sve prostorije osim jedne spavaće sobe, koja će jednog dana biti dječja soba. Kupaonice su također bile već opremljene keramikom i sanitarijama pa ih je trebalo samo dopuniti namještajem. Ideja za uređenje stana bila je da bude vedar, svijetao, zanimljiv i moderan. 


– Dobili smo određeni budžet u koji se trebalo uklopiti. Jedna od prvih odluka u dizajnu bila je imitacija crvene cigle u kombinaciji s grafičkom trobojnom tapetom. Ta nam je kombinacija dosta diktirala uzorke i boje. Većinom smo osnovni namještaj odlučili ostaviti neutralnim, uglavnom s bijelom osnovom u kombinaciji s drvenim dekorima – objasnila je Bosiljka Antolković dodajući da joj je to ostavilo mogućnost da se poigra detaljima, naprimjer sofom i stolcima u blagovaoničkom dijelu koji su u bojama sličnim onima na tapeti: narančastoj, plavoj i bijeloj, ali naravno sve u pastelnim, smirenim tonovima. 
Cijeli dojam stana zapravo je prilično pastelan pa je tomu u korist položena i rasvjeta. 
– Detalji u bojama bakra, poput stolića i lampe, stanu daju dašak glamura i elegancije, dok mu tekstili (sofa, tepih i jastuci) daju razigranost i toplinu doma – objasnila je dizajnerica.

Zanimljivost je pak vezana uz kuhinju.– Naime, kuhinja ima jednu neobičnu stvarčicu koja nam se činila kao problem pri projektiranju, a to je radijator tipa tzv. lojtrice, koji smo ipak odlučili ostaviti (u nedostatku drugog grijaćeg tijela u tom prostoru) iako je relativno neobična varijanta, ali uspjela se uklopiti uz neke manje kompromise u kuhinju – objasnila je jedan od izazova s kojima se susrela dizajnerica. 
Inače, kuhinja je izrađena u tri boje: drveni dekor koji daje toplinu, antracitni gornji elementi koji produbljuju kuhinju te joj daju dramatičnost i boja crvenog bakra za dašak elegancije. 
– Želja klijenta bila je da u kuhinji ostane mjesto za brzinsku kavu i doručak pa smo se potrudili i to osigurati – ponosno naglašava dizajnerica. 
Dnevna soba otvorenog je tipa i sadrži i manji blagovaonički dio s okruglim stolom.

Stol ima površinu od stakla kako bi bilo prozračnije i transparentnije “zbivanje” na zidu iza stola, a to su paneli od medijapana na koji se nastavlja zanimljiv uzorak tapete. Iznad stola ne nalazi se standardna visilica, već zidna lampa koju je, ovisno o točnom položaju stola, moguće prilagoditi.

Zanimljivo i dobro rješenje, pogotovo za stolove koji se češće produžuju. Ulazni hodnik s ciglom daje dojam topline i dobrodošlice, zbog kojega je cigla često korištena u interijeru, a na njega se nastavljaju ormari za pohranu stvari, najprije s bijelim, a zatim u drugom dijelu s frontama sa zrcalom (koje daju opet dojam dubine i veličine prostora).

Spavaća soba u svijetlim je nijansama bež i narančaste boje, koja je poznata kao dobar adut za toplu i ugodnu atmosferu u domu.Naglašen zid iznad uzglavlja koji je načinjen od jelovih letvica dodatno daje dojam ugode, a ugradni ormari u walk in garderobi potpuno ostaju nenametljivi.

Većina namještaja u stanu načinjena je prema nacrtima iz M2 studija, a stolarski izvedena u tvrtki Bemier interijeri. Ostatak namještaja je iz Ikee, Iprijevoza, Azzarda, Mebla, Gnijezda i dr.

Najveći izazov na ovom projektu bio je upravo taj što klijent nije bio prisutan u vrijeme projektiranja, a ni izvedbe, tako da je sva moguća korespondencija tekla emailom, a sve radnje vezane za izvedbu radova, stolarije, obloga, pa sve do zadnjeg detalja bila je na dizajnerici Bosiljki Antolković da odradi u suradnji sa spomenutim tvrtkama.

Cijeli projekt opremanja trajao je oko 4 mjeseca, od samog projektiranja pa do konačnog stanja, a rezultat je stan začinjen toplim tonovima kojima je klijent, a i cijela njegova obitelj, više nego zadovoljan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije