LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Dom podvučen svim nijansama narančaste

Osnovna ideja i želja vlasnika tijekom uređenja stana bila je da bude vedar, svijetao, zanimljiv i moderan
06. lipnja 2018. u 12:24 0 komentara 1067 prikaza
Pogledajte galeriju 1/12

Za dizajnera interijera najveći je izazov urediti stan prema klijentovim željama, s ograničenim budžetom i zadanim elementima. Upravo takvu situaciju zatekla je dizajnerica Bosiljka Antolković kada se prihvatila uređenja 90-ak kvadrata velikog stana.

 | Autor :

Vlasnik je kupio stan u zgradi staroj šest godina pa nije bilo potrebno raditi velike zahvate, već je, kako je istaknula dizajnerica, bilo potrebno napraviti prilagodbu strujnih i rasvjetnih izvoda, montažu obloga, ličilačke i tapetarske radove, koje je izvela tvrtka ZK ING d.o.o.

 | Autor :

Stan je, dakle, bilo potrebno opremiti namještajem, sve prostorije osim jedne spavaće sobe, koja će jednog dana biti dječja soba. Kupaonice su također bile već opremljene keramikom i sanitarijama pa ih je trebalo samo dopuniti namještajem. Ideja za uređenje stana bila je da bude vedar, svijetao, zanimljiv i moderan. 


 | Autor :

– Dobili smo određeni budžet u koji se trebalo uklopiti. Jedna od prvih odluka u dizajnu bila je imitacija crvene cigle u kombinaciji s grafičkom trobojnom tapetom. Ta nam je kombinacija dosta diktirala uzorke i boje. Većinom smo osnovni namještaj odlučili ostaviti neutralnim, uglavnom s bijelom osnovom u kombinaciji s drvenim dekorima – objasnila je Bosiljka Antolković dodajući da joj je to ostavilo mogućnost da se poigra detaljima, naprimjer sofom i stolcima u blagovaoničkom dijelu koji su u bojama sličnim onima na tapeti: narančastoj, plavoj i bijeloj, ali naravno sve u pastelnim, smirenim tonovima. 
Cijeli dojam stana zapravo je prilično pastelan pa je tomu u korist položena i rasvjeta. 
– Detalji u bojama bakra, poput stolića i lampe, stanu daju dašak glamura i elegancije, dok mu tekstili (sofa, tepih i jastuci) daju razigranost i toplinu doma – objasnila je dizajnerica.

 | Autor :

Zanimljivost je pak vezana uz kuhinju.– Naime, kuhinja ima jednu neobičnu stvarčicu koja nam se činila kao problem pri projektiranju, a to je radijator tipa tzv. lojtrice, koji smo ipak odlučili ostaviti (u nedostatku drugog grijaćeg tijela u tom prostoru) iako je relativno neobična varijanta, ali uspjela se uklopiti uz neke manje kompromise u kuhinju – objasnila je jedan od izazova s kojima se susrela dizajnerica. 
Inače, kuhinja je izrađena u tri boje: drveni dekor koji daje toplinu, antracitni gornji elementi koji produbljuju kuhinju te joj daju dramatičnost i boja crvenog bakra za dašak elegancije. 
– Želja klijenta bila je da u kuhinji ostane mjesto za brzinsku kavu i doručak pa smo se potrudili i to osigurati – ponosno naglašava dizajnerica. 
Dnevna soba otvorenog je tipa i sadrži i manji blagovaonički dio s okruglim stolom.

 | Autor :

Stol ima površinu od stakla kako bi bilo prozračnije i transparentnije “zbivanje” na zidu iza stola, a to su paneli od medijapana na koji se nastavlja zanimljiv uzorak tapete. Iznad stola ne nalazi se standardna visilica, već zidna lampa koju je, ovisno o točnom položaju stola, moguće prilagoditi.

Zanimljivo i dobro rješenje, pogotovo za stolove koji se češće produžuju. Ulazni hodnik s ciglom daje dojam topline i dobrodošlice, zbog kojega je cigla često korištena u interijeru, a na njega se nastavljaju ormari za pohranu stvari, najprije s bijelim, a zatim u drugom dijelu s frontama sa zrcalom (koje daju opet dojam dubine i veličine prostora).

 | Autor :

Spavaća soba u svijetlim je nijansama bež i narančaste boje, koja je poznata kao dobar adut za toplu i ugodnu atmosferu u domu.Naglašen zid iznad uzglavlja koji je načinjen od jelovih letvica dodatno daje dojam ugode, a ugradni ormari u walk in garderobi potpuno ostaju nenametljivi.

 | Autor :

Većina namještaja u stanu načinjena je prema nacrtima iz M2 studija, a stolarski izvedena u tvrtki Bemier interijeri. Ostatak namještaja je iz Ikee, Iprijevoza, Azzarda, Mebla, Gnijezda i dr.

Najveći izazov na ovom projektu bio je upravo taj što klijent nije bio prisutan u vrijeme projektiranja, a ni izvedbe, tako da je sva moguća korespondencija tekla emailom, a sve radnje vezane za izvedbu radova, stolarije, obloga, pa sve do zadnjeg detalja bila je na dizajnerici Bosiljki Antolković da odradi u suradnji sa spomenutim tvrtkama.

 | Autor :

Cijeli projekt opremanja trajao je oko 4 mjeseca, od samog projektiranja pa do konačnog stanja, a rezultat je stan začinjen toplim tonovima kojima je klijent, a i cijela njegova obitelj, više nego zadovoljan.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.