klasicistički stil

Dizajnerica Josipa Dumančić otvorila nam je vrata svoje kuhinje u kojoj je glavna zvijezda mikser

Robert Anić/PIXSELL
08.05.2024.
u 13:13

Kuhinja je za mene ne samo mjesto gdje se pripremaju obroci već i inspiracija za estetske kreacije. Nažalost, zbog opsega posla i zahtjevnih projekata, često mi nedostaje vremena koje bih željela provesti u kuhinji

Klasicistički stil najdraži je način izražavanja pri uređenju interijera dizajnerice Josipe Dumančić. Uvela nas je u svoju kuhinju, koja za nju nije samo mjesto za pripremu obroka već i mjesto na kojem crpi inspiraciju za svoje kreacije, a smatra kako estetika igra ključnu ulogu u stvaranju ugodne atmosfere u kuhinji. Bez kojeg predmeta u kuhinji ne biste mogli? Bez sumnje, moj najdraži aparat u kuhinji je prekrasni samostojeći mikser. Osim što je izuzetno funkcionalan za pripremu različitih jela i slastica, njegov klasični dizajn dodaje elegantan dodir mojoj kuhinji.

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Na što ste obraćali najviše pažnje pri izradi i opremanju kuhinje?

Ne bih mogla zamisliti kuhinju bez otoka, jer je praktičan, funkcionalan, a ujedno i mjesto gdje se obitelj okuplja.

Koliko ste bili usmjereni na rasvjetu u prostoru?

Rasvjeta mi je jako važna i ona daje onaj zadnji wow efekt, a to su prekrasni luster i lampe s kristalima, LED ugradbene lampe i LED trake u kuhinjskim elementima.

Preuređujete li kuhinju često? Moje su kuhinje bezvremenske, klasične, kuhinje koje osvježim dekorima, zavjesama od čipke, ukrasnom vazom s cvijećem, figurama…

Foto: Robert Anić/PIXSELL

Koji detalji čine vašu kuhinju posebnom? Posebna je samim tim što u svakom projektu kuhinje ubacim izrezbarene elemente, stupiće i ukrasne vijence koji svaku klasičnu kuhinju otvore i čine toplijom i bogatijom, bilo da se radi o bijeloj, bež ili sivoj boji. Što se materijala tiče, drvo je moj favorit, ali ima manu što s vremenom spojevi pucaju i s vremenom se trebaju silikonizirati, za razliku od medijapana koji je odličan izbor za klasičan stil, jer je jeftiniji materijal i spojevi se ne trebaju silikonizirati – postojani su.

1/10

Provodite li u kuhinji puno vremena? Kuhinja je za mene ne samo mjesto gdje se pripremaju obroci već i inspiracija za estetske kreacije. Nažalost, zbog opsega posla i zahtjevnih projekata, često mi nedostaje vremena koje bih željela provesti u kuhinji. Najčešće pripremam brze i praktične obroke koji zahtijevaju minimalno vrijeme pripreme, poput jednostavnih tjestenina i žitarica, najviše pir s umacima od svježih začina ili laganih salata s egzotičnim dodacima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije