ukrašavanje doma

Dizajnerica interijera otkriva kako ukrasiti svaku prostoriju doma u skladu s trendovima

Josip Regović/PIXSELL
18.12.2022.
u 07:00

Želite li malo boje, objesite i pokoji crveni štapić slatkiša ili neki drugi ukras tradicionalne crvene, zlatne ili zelene boje!

Iako tradicija nalaže postavljanje božićnog drvca na sam Badnjak, posljednjih godina ono u neke obiteljske domove stiže i nekoliko dana ranije, a ostali se dekori već sada vade iz kutija. Ako ste od onih kojima je ovo najdivnije doba godine i ne možete dočekati da raskošni blagdanski štih i dekor potpuno zavladaju interijerima, ne ustručavajte se već sada, dok još nije stiglo vrijeme za kićenje drvca, ukrasiti svoj dom u božićnom ruhu.

Foto: H&M Home

Dizajnerica interijera Livija Filipčić savjetuje da se ne treba ustručavati oko količine ukrasa te dodaje kako se njima može oplemeniti svaka prostorija doma, kako bi on zasjao raskošnim blagdanskim sjajem. 

– Postojeće jastuke na kauču zamijenite novim mekanim jastucima koji na sebi imaju motive zvjezdica, borića i sobova. U kompoziciju dodajte i pletenu mekanu dekicu! Na pomoćni stolić stavite lanternu sa svijećom i do nje novu ukrasnu zdjelu punu orašastih plodova! U nekom drugom kutku sastavite sami svoju kompoziciju s božićnim detaljima – savjetuje Livija. 

Kako je u dizajnu interijera sve više zastupljena prirodnost i jednostavnost, vraćanje tradiciji, prirodni materijali i neutralne boje, tako bi trebalo ukrasiti dom u blagdansko vrijeme.

– Neka budu zastupljeni tonovi bijele, bež i smeđe s pokojim detaljem u tradicionalnoj crvenoj, zlatnoj ili zelenoj. Lampice neka svijetle samo u jednoj boji, toploj bijeloj! Pri biranju ukrasa, odlučite se za drvene ili pletene, i neka odišu šarmom i simpatičnošću. Nezaobilazni motivi su zvjezdice, borići i sobovi, a dekori neka budu svijeće i lanterne te jedna prirodna grana koju se lako može pronaći u parku ili šumi.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

– Stavite je u vazu i ukrasite papirnatim zvjezdicama i borićima koje ćete sami izraditi, a za kraj je obogatite decentnim žaruljicama. Iskoristite što više materijala koje možete naći u prirodi, kao što su češeri, tanke grane drveća ili borova i pustite mašti na volju! U ovo doba najvažnije je biti kreativan i dobro se zabaviti s obitelji - ističe Livija.

Foto: Josip Regović/PIXSELL

Mlada dizajnerica savjetuje i kako ukrasiti božićno drvce ove godine, a trik je također u prirodnom izgledu.

– U trgovini pronađite drvene ukrase ili ih sami napravite od slame. Možete se poigrati bijelim ili smeđim kartonom. Objesite pokoji češer, a zatim obogatite bor žaruljicama koje isijavaju bijelo svjetlo. Želite li malo boje, objesite i pokoji crveni štapić slatkiša ili neki drugi ukras tradicionalne crvene, zlatne ili zelene boje! Neka cijela obitelj pridonese svojom kreativnošću, i garantirano ćete imati najljepši i najzanimljiviji bor dosad.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije