dizajn

Design District Rovinj, internacionalni sajam, otvara svoja vrata

hotel adriatic rovinj
Duško Marušić/PIXSELL
16.10.2019.
u 08:55

Hrvatska ima manjak hotela i općenito manjak turističkih objekata koji „pričaju priče“ stoga treba ohrabrivati iznajmljivače da postanu hrabri mali hotelijeri, navode

District Dizajn, internacionalni sajam namještaja i dizajna interijera, održava se u staroj tvornici u srcu Rovinja od 17. do 20. listopada dok nastavak istoga slijedi u Dubrovniku u studenom. 

Sajam je to se fokusira na dizajn hotela i apartmana, a njegov program čini Konferencija Arhitektonske pustolovine – Nova mjesta i investicije na čijem će dvodnevnom programu sudionici imati priliku upoznati svjetski poznate arhitekte i stručnjake koji će im prenijeti svoja iskustva i oduševljenje stvaranja novih prostora.

Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Teme su tako vezane uz održivo građenje i opremanje turističkih objekata, nove materijale i oblike, a poseban je naglasak stavljen na projektima koje publika možda neće vidjeti uživo jer je svakodnevne obveze drže daleko od njih. Na konferenciji će govoriti velika imena arhitekture i dizajna, a to su Frans Van VuureAurel AebiSanja Kucan Damir Novotny te Stefano Paiocchi i Claudio Silvestrin i Carlo Piemonte. 

Dio programa je i Forum za hotelijere i iznajmljivače na kojem će se govoriti o tome kako dobro komunicirati i pritom poslati poruku dobrodošlice gostima, a to se može postići na razne načine. Neki od njih su oči u oči, on-line, interijerom, luksuzom, ekologijom, ali i gradnjom hotela te dizajnom koji ne smije izgledati škrto, jer se to odmah vidi.  

Sudionici sajma moći će sudjelovati u interaktivnoj radionici Design like a PRO na kojem će, uz pomoć vrhunskih mentora dizajnirati prostor, naučiti kako postaviti boje u prostoru i kako pravilno odabrati namještaj.

Sajam okuplja više od sto renomiranih brendova iz područja namještaja i opreme za unutrašnje i vanjske prostore koji imaju priliku osvojiti nagradu za dobar dizajn, Design District, koju dodjeljuje stručni žiri kojeg većinom čine novinari, a osim njih svoje viđenje daju i arhitekti i neovisni stručnjaci s područja marketinga. 

Besplatne ulaznice mogu se preuzeti do 16.10. u 00:00 on-line prijavom, a za vrijeme trajanja manifestacije, ulaznice se kupuju na blagajni sajma po cijeni od 30 kn.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije