Tajne majstora

Deset trikova za dom koje morate znati do četrdesete godine života

Shutterstock
19.09.2019.
u 08:00

Bez obzira na to živite li u vlastitoj kući ili ste podstanar, sigurno ste se već suočili s nekim od najčešćih kućanskih problema. Do četrdesete godine morali bi znati neke kućanske trikove, a mi navodimo koji bi to mogli biti

Znanje dolazi s godinama, a najčešće proizlazi iz suočavanja s različitim životnim situacijama. Bez obzira na to jeste li se susreli s nekim kućanskim problemima ili ne, do četrdesete bi godine života trebali znati baratati nekim trikovima koji će vam olakšati život u domu navodi rd.com. 


Kako se nositi s nakupljanjem vode

Produživanje krovnog žlijeba kako se voda ne bi nakupljala u pojedinim dijelovima dvorišta prvi je korak u borbi protiv vode. Ipak, do četrdesete bi godine trebali znati sastaviti dugoročni plan u borbi protiv poplave, navode. 

Električne instalacije

Poznavanje rasporeda električnih instalacija u domu i načina na koji funkcioniraju neće pomoći samo u slučaju kratkog spoja nego će vam olakšati buduće renovacije jer ćete biti svjesni dijelova doma koje ne smijete dirati. 

Oštrica kosilice trave

Odvojivost oštrice od kosilice trave i mogućnost njenog oštrenja nešto je što trebate znati prije četrdesete.

Foto: Shutterstock

Prekrivanje mrlja na zidu bez nereda

Umjesto kista ili valjka, mrlje na zidu prekrijte na čišći način tako što ćete u boju umočiti krpu kojom ćete tapkati po zidu. Krpa i valjak od istog su materijala pa na zidu neće nastati različite teksture

Odčepljenje odvoda pomoću usisavača

Usisavač koji radi na bazi vode dobar je alat za izvlačenje dlaka iz odvoda tuša. 

Parkiranje automobila

Parkiranje u garažu može biti izrazito stresno, posebice ako ne vidite liniju automobila. Kako bi si olakšali, s krova garaže objesite tenisku lopticu. Neka bude u razini vjetrobranskog stakla kako bi točno znali koliko još imate do zida. 

Curenje slavine

Osim što prekomjerno troši vodu, curenje slavine izrazito je stresno. Kako bi si olakšali do četrdesete godine života naučite kako popraviti slavinu.

Bojenje zidova

Profesionalno obojen dom može se činiti većim, čišćim i modernijim što su sve dovoljni razlozi za učenje kako profesionalno obojiti svoj dom. 

Brava koja zapinje

Popravite bravu u kojoj zapinje ključ tako što ćete ključ prekiti grafitom iz obične olovke. Par puta prođite po ključu s olovkom, a ubacivanjem ključa u bravu grafit će se prenijeti i na nju. 

Slavina koja sporije teče

Slavina sa slabim pritiskom rezultat je nakupina kamenca na mrežici slavine. Odvrnite mrežicu i ubacite je u ocat, a zatim je izribajte četkicom za zube. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije