blagdani stižu

Deset trendova koje ćemo voljeti ovog Božića u svom domu

Lesnina
07.11.2021.
u 07:00

Nakon prošlogodišnjih prilično skromnih blagdanskih kolekcija, ove godine čeka nas poznato blještavilo i pravilo da je pretjerivanje ne samo dopušteno nego i dobrodošlo

Samo nešto više od mjesec i pol ostalo nam je do Božića, a za mnoge to znači početak ukrašavanja domova u blagdansko ruho. Prošle godine svi smo zbog pandemije bili stegnuti, proslave su bile skromne, u najužem krugu dragih ljudi, a skromne i mirne bile su i blagdanske kolekcije poznatih brendova. Ove godine nije tako. Poznato božićno blještavilo vraća se na velika vrata, a među prvima su, još početkom listopada, blagdanske kolekcije predstavili H&M Home, IKEA i Zara Home. Nešto kasnije svoju viziju Božića predstavio je i dizajner Jonathan Adler koji je ove godine blagdane obojio u bijelo-zlatnu kombinaciju. Baš za postizanje luksuznog dojma. Kad pak govorimo o trendovima, veliki hit su umjetna drvca koja su konačno napravljena od recikliranih materijala i vjerno imitiraju prava. Neka čak i mirišu poput pravog bora! Trend su i luksuzne dvobojne kuglice velikih dimenzija. Dakako, našlo se mjesta i za tradicionalne crveno-zelene kombinacije koje su mnogima prvi i najdraži izbor! Koju god opciju odaberete, potrudite se da sve blješti i nećete pogriješiti!

Foto: Lesnina

Prirodne dekoracije i ove su godine u prvom planu. Za one s malo prostora odlično su rješenje ukrasne grane, koje će izgledati jako atraktivno u raskošnoj vazi. Klasičari i ljubitelji minimalizma posegnut će za zelenom bojom s decentnim ukrasima. Budite originalni – dekoracije postavite i na prozore...

Foto: JYSK

Detalji su ono što čini razliku, posvetite pažnju ne samo boru već i cijelom domu. Žive dekoracije najbolje su rješenje, a eukaliptus je sjajan izbor i zbog izdržljivosti i zbog čarobnog mirisa. Unesite božićni duh i u kupaonicu, uz malo prirodnih dekoracija i svijeće...

Foto: Zara Home

Ove godine H&M Home blagdansku kolekciju odlučio je predstaviti u tri različita doma – modernom, u industrijskom stilu, onom s drvenim detaljima, pomalo minimalističku i klasičnu, raskošnu u crveno-zelenim kombinacijama. I u modernom i minimalističkom domu Božić neka bude raskošan – bogate teksture, zanimljivi ukrasi i prigodni jastučići unijet će blagdansku čaroliju u dom. Vatra u kaminu dodatni je bonus. Meka pletiva u zemljanim i neutralnim tonovima i mirisne svijeće najavljuju blagdansku sezonu. Imate li kamin ili konzolu za kamin, neka bude središnje mjesto za Božić.

Foto: Zara Home

Izložite ukrase i na možda neočekivanim mjestima, recimo u kuhinji! Ove godine dajte osobni pečat blagdanima posebnim ukrašavanjem darova za najmilije. Birajte ekološki prihvatljive materijale i pokušajte, čak i ako niste vješti u uradi sam projektima, dodati neku prirodnu dekoraciju. I osušena kriška limuna ili naranče na ukrasnoj vrpci izgledat će atraktivno, a o čarobnom mirisu da i ne govorimo...

Foto: Zara Home

Znate li koja je najbolja stvar kod umjetnog drvca? Osim čistoće, tu je i dodatni bonus što umjetni bor možete koristiti godinama. Kupite svoje idealno drvce jednom i uvijek ćete znati da ste na sigurnom, a dosadi li vam, samo promijenite ukrase. Nakon Božića jednostavno ga je spremiti i pohraniti, bez čišćenja i usisavanja dosadnih iglica. Umjetna božićna drvca jako su evoluirala, dolaze u kombinacijama recikliranih materijala, vjerno imitiraju prava, možete kupiti ona s već postavljenim lampicama i, pazite sad, čak i s mirisom pravog bora!

Foto: Zara Home

Brend Zara Home puno pažnje posvetio je dekoracijama pa su decentne i profinjene. Cijena im je od 39 kuna naviše, a naglasak je na zlatnim detaljima i raskošnoj blagdanskoj rasvjeti. Kolekcija obiluje i detaljima koji se mogu koristiti u domu tijekom cijele godine, dajući mu svečanu atmosferu. Jedan od trendova ove godine zlatni su ukrasi koji će u dom unijeti eleganciju i dašak luksuza.

Foto: IKEA

Umjetna drvca u pravilu dolaze sa stalkom uključenim u cijenu. Pozitivne strane umjetnog drvca su ekonomičnost i trajnost, nema ispadanja iglica i čišćenja te ih koristite više godina. Lako ih je raspremiti i sastaviti. Dolaze u raznim bojama, a neka su i ukrašena. Pri izboru vodite računa o dimenzijama. Negativne strane koje su nekad pratile takva drvca, izbor materijala koji se ne mogu reciklirati, sada su ispravljene jer je mahom riječ o drvcima od recikliranih materijala.

Foto: IKEA

Blagdanski stol posebna je priča, ove godine elegancija je nit vodilja. Za one koji ne vole pretjerivati s dekoracijama jedan od trendova nalaže monokromatske kombinacije u elegantnoj verziji i jednostavne prirodne dekoracije na stolu. Ako si pak za vrijeme blagdana volite dati oduška ukrašavanjem i pripremom jela, posegnite za raskošnim servisima, poigrajte se slojevima i teksturama i dodajte crvene detalje!

Foto: H&M Home

Balkoni u raznim bojama, bilo da je riječ o nježnim pastelnim ili žarkim tonovima, uvijek će izgledati odlično, posebno s lampicama koje će razbiti dosadno sivilo okolnih fasada i dati tu toliko željenu blagdansku atmosferu. Pri kićenju doma nemojte zanemariti vanjski prostor! Jedan od detalja koji je ključan za postizanje svečane atmosfere svakako su svijeće, a ove godine dolaze u svim dimenzijama od mini do maksi!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije