stilski miks

Deset odličnih boja koje će sivu pretvoriti u kraljicu interijera

Shutterstock
16.09.2019.
u 11:00

Neutralna nijansa sive nudi razna interijerna rješenja, a mi smo pronašli proizvode kojima će sivi interijer ponovno oživjeti

Popularnost omiljene neutralne nijanse - sive, koja omogućuje višestruke kombinacije ne jenjava, navodi idealhome.co.uk.

U sivo obojeni zidovi odlična su podloga za učestale dekorativne promjene za koje nije potrebno mnogo truda. Zamjena jednih dekoracija onima u drugoj boji izazvat će vidljivu promjenu koja ne košta puno.

Stoga nudimo neka dekorativna rješenja u sljedećim bojama koja se najbolje kombiniraju sa sivom bojom, a možete ih nabaviti odmah.

Roza

Kombinacija sive i roze boje nova je definicija spolno neutralnih interijera. Osim toga, različite stilove dobit ćete dodavanjem detalja u drugim bojama. Moderan štih ostvarite dodavanjem proizvoda od neobrađenog drveta, a s policama otvorenog dizajna dodatno doprinesite modernom dizajnu.

Skandinavski ćete stil dobiti ako prostoru kojim gospodare siva i roza dodate tekstil ili detalje u crnoj boji. Dodatak proizvoda u metalnim bojama zlatne ili srebrne također je dopušteno.

 

Zagasito žuta

Dubini sive nijanse doprinosi dodatak zagasito žutih proizvoda. Također, pogodovat će i dojmu toplog prostora, a ujedno se može koristiti i u modernim dizajnima kao i u onima koji teže nešto tradicionalnijem interijeru.

Foto: IKEA, 249 kn

Modro plava

Kontrastna kombinacija sive i modro plave kreiraju topao, umirujuć prostor. Za ostvarenje doma svjetlijeg dizajna potrebno je tim bojama dodati i svijetlo plave nijanse, ali i proizvode u rozoj boji.

Foto: Zara Home, 199 kn

Žuta

Energičan prostor kreirajte dodavanjem žute boje sivom prostoru. U potpunosti žuti proizvodi ili oni s žutim detaljima prostor će učiniti razigranim. Tamni tonovi sive dodatno ističu tonove žute, a ova je kombinacija izrazito pogodna za kupaonice.

Foto: Lesnina, 99,90 kn

Vibrantna zelena

Hrabra zelena boja u kombinaciji sa sivom oživljava prostor, a zbog svoje asocijacije na prirodu u svijetlo ili tamno sivi prostor unosi dašak iste.

Foto: Zara Home, 89 kn

Indigo plava

Plava boja vode sivoj podlozi dodaje prozračnost. Posebno su poželjni proizvodi s detaljima indigo plave koji će prostoru dati teksturu.

Foto: Lesnina, 99,90 kn

Narančasta

Podtonovi sive mogu biti i topli i hladni, a to je čini izuzetno pogodnom za kombinaciju s upečatljivom narančastom. Kombinirana s bijelom bojom na sivoj podlozi, narančasta tvori rustikalan dizajn koji će potisnuti upečatljivost narančaste te cijelom prostoru dati nešto ležerniji štih.

Foto: IKEA, 19,90 kn

Svijetli tonovi zelene

Za tamne nijanse sive preporučavaju se svjetliji tonovi zelene. Takvi tonovi traže jednaku dubinu sive boje pa je ona tamna odlična pozadina. Uz dodatak tamno plave i senf žute svoj dom uredite u stilu 50-ih.

Foto: Lesnina, 100 kn

Pastelno plava

Skandinavska paleta boja uključuje pastelno plavu, sivu i žutu, a u toj kombinaciji plava ima ulogu izbalansirati žute, a istaknuti sive nijanse.

Foto: Lesnina, 299 kn

Bijela

Dozu glamura donijet će hrabra kombinacija sive i bijele. No, o konačnom izgledu spoja dvaju boja odlučit će ispravno odabrana nijansa bijele. Najbolji je odabir ona biserno bijela koja ide odlično uz sve nijanse sive.

Foto: IKEA, 129 kn

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije