SPREMNI ZA ZIMU

Mekani udobni komadi koji će vas utopliti i opustiti

deke i prekrivači
Foto: Promo fotografije
04.11.2015.
u 08:30

Da bi jesenski ugođaj u vašem domu bio što potpuniji i estetski zanimljiviji nabavite deku po svome ukusu

Nezaobilazan detalj u svakom domu svakako je deka, ponajviše zbog svojih brojnih praktičnih i dekorativnih uloga - pravi nam društvo dok drijemamo na sofi, sjedimo ispred TV-a ili dok čitamo knjigu i tako omogućuje da još ugodnije provedemo svoje slobodno vrijeme, grije nas dok spavamo, ukrašava naše krevete, naslonjače, služi kao dobra podloga dok se igramo d djetetom na podu, bez nje se ne ide na piknik u prirodu....

U skladu s tim, i tržište pokrivača je bogato pa je teško odabrati u bogatstvu materijala (pamuk, kašmir, akril, umjetno krzno...), uzoraka i boja pravi komad za sebe. Osim dimenzija i namjene, kod prekrivača nam je obično najvažniji kriterij boja te trendi uzorak. Zato prije odlaska u kupnju razmislite kako će se bojom uklopiti u ostatak interijerea te za što ju sve kanite upotrebljavati.

Ako se odlučite za moderne pletene uzorke s pletenicama, svakako obratite pažnju na kvalitetu, jer bi se u suprotnom, naročito nakon prvoga pranja, mogla razvući. S druge pak strane, pletene deke jako dobro griju, kao i one od vune. Također, morate imati u vidu da ćete deke svijetlijih tonova morati zbog osjetljivosti češće i prati. Stoga ih nije dobro nabavljati kao podlogu na kojoj će se igrati djeca ili na kojoj ćete sjediti na travi za vrijeme piknika.

Svijetliji tonovi idealni su za spavaće sobe - osvijetlit će tamnije i manje prostore i biti efektan, uočljiv detalj.

Foto: Promo fotografija
Izaberite omiljenu nijansu i umotajte se u deku Brasil, tako laganu da je nećete ni osjetiti na sebi (Lesnina, 59,90 kn)

Foto: Promo fotografije
Prednja strana od umjetnog krzna i stražnja od mikrovlakana čine ovu deku atrakivnim detaljem u domu (Jysk, 285 kn)

Foto: Promo fotografije
Fortuna prekrivač s uzorkom pletenine za krevete jednako dobro će poslužiti i kao deka kojom ćete se pokriti gledajući TV ili čitajući knjigu (Harvey Norman, 532 kn)

Foto: Promo fotografije
S dva lica i tkaninom od umjetnog krzna deka Novel bit će luksuzan detalj u spavaćoj ili dnevnoj sobi (Lesnina, 299 kn)

Foto: Promo fotografije
Zbog zanimljive neravne površine deka od flisa (dimnezije 130x180 cm) može biti i prekrivač za krevet (Jysk, 79,90 kn)

Foto: Promo fotografije
Prekrivač Delhi u smeđe sivim nijansama mješavina je pamuka i poliesterskog vlakna te dolazi u nekoliko dimenzija (Emmezeta, 149,99 kn)

Foto: Promo fotografije
Ručno prošiveni prekrivači za krevet ili kauč koji će svojom ljepotom i koloritom podići svaki prostor (Dizajnholik od 663 kn)

>>Sanjate o bijeloj spavaćoj sobi? Pogledajte naše prijedloge

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije