Ukradite ideju

Dajte zidovima stilski pečat!

police
Foto: Thinkstock
1/8
30.12.2016.
u 07:30

Male police zanimljivih oblika i boja trend su u interijerima već neko vrijeme, a naročito one plitke na koje se stavljaju slike i fotografije

Police su u posljednje vrijeme pravi trend u uređenju prostora - od radnih i onih stambenih pa sve do restorana, klubova kafića i javnih prostora, gdje imaju uglavnom dekorativnu svrhu. U stanovima i uredima njihova je uloga pored dekorativne i praktična.

Služe za odlaganje sitnica,knjiga, registratora, kuhinjskog posuđa, kozmetičkog pribora, ručnika, rublja, kutija s dokumentima, dragocjenostima... Trenutno su naročito moderne male i plitke police na koje se obično stavljaju slike, uokvireni posteri i fotografije uz poneki svijećnjak ili drugu sitnicu kao što je pokazano na slici ispod.

Foto: pixabay

Takve male police, koje možete naručiti kod stolara ili nabaviti u trgovinama namještaja po vrlo povoljnim cijenama naročito će doći do izražaja ako se bojom razlikuju od podloge.

Uz plitke police, vrlo su popularne i police nalik na kutije, koji mogu predstavljati prvu malu umjetničku instalaciju u prostoru. One su dobro rješenje kada nemate neku sliku koju biste objesili na zid - staru ladicu ili kutiju obojajte i nju stavite na zid s nekoliko sitnica i 'riješili' ste problem ukrašavanja zidova.

Foto: pixabay

Takava vrlo jeftin i naoko beznačajan stilski zahvat itekako će biti primijećen i podići će cijeli prostor, čak i ako je riječ o posve malim kutijama koje ste pretvorili u police. Osim bojanjem, možete ih obnoviti decoupage tehnikom - umotavajući ih u novinski papir, s cvjetnim uzorkom ili pak prugicama.

Foto: pixabay

Niše u stanu ili neravni, kosi zidovi u potrovlju ili pod stepeništem također mogu biti vješto iskorišteni za police, no njih ćete vjerojatno morati naručiti po mjeri, jer je teško naći odgovarajuće u trgovinama namještaja. I obične metalne police koje se stavljaju u smočnicu ili garažu možete upotrijebiti za police u dnevnom boravku ili radnoj sobi jer će prostoru dati moderan, industrijski štih.

Foto: pixabay

U slučaju da vam stanu nedostaje boja ili vam se čini bezličan, ili mu je potreban brzi makeover, police u različtim bojama i oblicima pravo su rješenje. Unijet će živoost i dinamiku u svaku prostoriju a usto poslužiti i kao mala galerija za sitnice i knjige.

Foto: pixabay

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije