Postoje ona mjesta koja su toliko kultna, da su postala svojevrstan sinonim za određenu destinaciju u kojoj se nalaze. Za Crikvenicu, nezaobilazno vikend i ljetno odredište brojnih Zagrepčana, to je Restaurant & lounge bar Sabbia. Smješten je na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Crikvenici, prema kojoj je i dobio ime - riječ sabbia na talijanskom znači pijesak. Stoga posebnost ovog restorana leži upravo u njegovoj poziciji, gotovo utopljenoj u pješčanoj plaži, tik uz more.
Sabbia je otvorena 2006. godine, a već godinu nakon našla se na prestižnoj listi 100 najboljih restorana u Hrvatskoj. Sastoji se nekoliko različitih dijelova, koji zajedno čine harmoničnu cjelinu za potpuni užitak i opuštanje. Na gornjem katu smješten je restoran s pripadajućom terasom i prelijepim pogledom, s posebno izdvojenim fine dining dijelom pod nazivom Sabbia Nero.
Ovdje svakodnevne kulinarske čarolije stvara glavni chef Matija Pavlic, čija jela karakterizira tzv. nordijski stil. Ovaj mladi i talentirani kuhar može se pohvaliti zaista zavidnim iskustvom. Radio je u nekoliko restorana s Michelinovim zvjezdicama, poput londonskih Ledbury, City Social i Social n5. Nakon povratka iz Engleske, radio je u cijenjenom dubrovačkom 360, nakon čega je postao glavni chef u popularnom zagrebačkom restoranu Barbieri's.
Vinska karta sastoji se od nekoliko desetaka etiketa, isključivo iz Hrvatske. U prizemlju se nalaze Sabbia Dolce, slatki dio restorana s odličnim sladoledom, desertima, vaflima, svježim voćnim sokovim i smoothie-jima i Sabbia Street food & pizza, gdje se može nešto fino i slasno nakratko prigristi nakon kupanja. Tu je još Sabbia Cocktail & lounge, idealan za izležavanje uz dobar koktel i lounge muziku, dok je Sabbia Night popularno okupljalište mladih, namijenjen za noćne izlaske, s raznim gostovanjima poznatih DJ-eva.
Sve to zakruženo je i sjajno uređenim interijerom i eksterijerom, a glavni adut svakako je terasa iz koje zalazak sunca izgleda - fanstastično.