I SIROV I KUHAN

Krumpir - sjajan pomagač u čišćenju nakon slavlja

krumpir
Foto: Shutterstock
1/5
05.01.2016.
u 12:15

Dani slavlja su iza nas. Sve počinje ispočetka pa tako i veliko pospremanje doma. Iskoristite moć krumpira i olakšajte si posao

Eko osvještenima, glavni alati za pospremanje su soda bikarbona i bijeli ocat. Ali, evo još jednog sjajnog pomagača. Čistite s krumpirom!

Sirovi krumpir se koristi za čišćenje prozora i ogledala i uklanjanje otisaka prstiju na svim glatkim površinama. Evo kako iskoristiti tu omiljenu namirnicu. Jednostavno! Razrežite krumpir popola i trljajte mrlju pa zatm obrišite čistom lažnom pamučnom krpom. Vodu u kojoj se kuhao krumpir može se iskoristit za mrlje na čašama. Odlično će vratiti i sjaj srebrnom priboru za jelo. Dovoljno je pribor potopiti na pola sati u toj vodi i bit će kao nov.

Foto: screenshot/facebook

Želite li očistiti kamenac u unutrašnosti staklene posude, stavite u nju komadiće sirovog krumpira, žlicu soli i vodu. Dobro protresite i nakon pola sata kamenac će pasti na dno. Krumpir je i idealno sredstvo za vraćanje boje i svježine tepisima.

Stavite dva očišćena krumpira u litru vruće vodu. Neka odstoje pa s tom tekućinom ovježite tepih. Imate li prigode, "isklofajte" ga ili usisajte. Bit će kao nov!

>>Ciklame su otporne na hladnoću, ali zaštitite ih od mraza!

Ključne riječi

Komentara 2

AN
AnteizmalogZGa
17:23 05.01.2016.

Što se tiče krumpira, i njegovog korištenja u svrhu čišćenja, mogu dodati samo još ovo: Moja supruga "reže žile" kad dođe doma, a ja gulio krumpire i zamnom ostale silne bijele fleke po sudoperu...kao da je neko...! Nemojte pričati glupostii ...Krumpir i čišćenje staklenih i ostalih površina nemaju nikakvu dodirnu točku. U ostalom ako nosite naočale, svi oftamolozi preporučuju brisanje naočala krumpirima?!!!

Avatar pivapivic
pivapivic
16:15 06.01.2016.

Krumpir fino papati za sve ovo koristiti ga šteta je i grehota. Nebi me čudilo da objavite kako napraviti zdravu juhu od sredstva za brisanje prozora..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije