MALA ŠKOLA UREĐENJA

Brzi makeover za atraktivniji dnevni boravak

ankica
11.08.2021.
u 06:39

Poigrajte se bojama, uzorcima i teksturama pri uređenju vodeći računa o tome da je sve povezano u koloritnu cjelinu

Dnevni boravak prostorija je koja najbolje oslikava našu osobnost, kreativnost, smisao za umjetnost... Nađete li se ponekad u situaciji da zavaljeni u fotelju svoga dnevnog boravka promatrate i razmišljate koje biste brzinske promjene mogli napraviti da biste se osjećali zadovoljnije i bolje? Vjerujem da je odgovor potvrdan pa bih stoga s vama željela podijeliti nekoliko korisnih savjeta i ideja.

Mnogi se ne usude eksperimentirati s bojama jer misle da tako neće pogriješiti. Najčešće ostavljaju sve zidove bijelima, namještaj je neutralan kao i ostali dekorativni elementi. Boravite li duže u ovako uređenom prostoru, on vam postaje dosadan i monoton. Predlažem da unesete malo živosti bojom koju volite da biste prostoru dali dio vaše osobnosti. Bit će dovoljno obojiti samo zid iznad zone za sjedenje u željenu boju.

Odabranom bojom povežite i druge elemente u prostoru. Zavjese, ukrasni jastučići, tepih, stolnjak... neka se nadovezuju jedan na drugi i bojom i stilski. Ako su blagovaonica i kuhinja povezane s dnevnim boravkom, pripazite da i njih, odabirom određenih detalja, koloritno povežete u cjelinu. Možda je vaš dnevni boravak uređen moderno, minimalistički i postaje vam pomalo dosadan? Osvježite ga jednom posebnom stilskom komodom koja će unijeti dozu glamura.

Foto: screenshot/facebook

Da bi dojam bio još efektniji, iznad komode na zid objesite ogledalo s raskošnim okvirom. U ovu “priču” dodajte još i običnu staklenu vazu s cvijećem. Iznenadit ćete se kakva će to biti promjena koja neće ostaviti ravnodušnima ni vas ni vašu obitelj. Ako imate previše dekorativnih elemenata u prostoru, napravite selekciju što vam je uistinu vrijedno i za što ste možda sentimentalno vezani te ih izložite na vidljivom mjestu.

ankica
1/15

Ostale, vama manje važne stvari, poklonite nekome ili ih jednostavno bacite. Uvijek imajte na umu da je urednost ključan element za postizanje opuštajuće atmosfere u domu. Osim što su zavjese važan detalj kada je u pitanju koloritno povezivanje elemenata u prostoru, spomenula bih još da i vrsta materijala, ali i sam stil zavjesa uvelike utječe na sveukupni dojam boravka.

Stoga, ako ste se zasitili postojećih zavjesa, odlučite ih promijeniti ili pak ostaviti slobodan prozor bez zavjesa, a sa strane objesite samo dekore s efektnim uzorcima koji će “podignuti” cijelu prostoriju. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije