BEZ VELIKIH TROŠKOVA

Brz i povoljan makeover za novi izgled vaše kupaonice

kupaonica
Foto: Thinkstock
1/5
25.04.2017.
u 07:30

Ne morate staviti nove pločice ili sanitarije da biste renovirali svoju kupaonicu. Već i nekoliko sitnica bit će dovoljno za dobrodošlu promjenu!

Preuređenje kupaonice, složit će se svi, nije jednostavan, a ni jeftin zahvat. Naravno, ako pod time mislimo na nove instalacije, sanitarije ili pak keramiku. No, ne morate poduzeti takve korake da bi vaša kupaonica izgledala bolje, drugačije, ljepše.

Da biste joj udahnuli novi život nije potrebno angažirati majstore i potrošiti puno novaca – riješite se starih, nepotrebnih stvari, nabavite nekoliko novih i to će biti stilski pomak koji će se itekako primijetiti.

Za početak, bacite u smeće sve kutijice i pakiranja koja već dugo ne koristite, koje držite na policama samo zato jer imaju dobru ambalažu ili su pak pri kraju, ali ih nemate namjeru više upotrebljavati. Izbljedjeli tepih također izbacite i nabavite novi, a stare pločice osvježite novim fugama koje možete sami nanijeti – dovoljan vam je aplikator i boja koju povoljno možete nabaviti u dućanu građevinskih materijala. Nakon toga dolaze detalji kojim znatno možete popraviti dojam izgleda cijele kupaonice.

Foto: pixabay

Polica, makar na njoj bilo mjesta za tek nekoliko ručnika bit će pravi stilski potez. I u moderno uređene kupaonice dobro će se uklopiti neki retro ili vintage detalj, poput ove metalne vješalice koja je ujedno i polica. Možete iskoristi i neki stari primjerak koji ćete prethodno obojati.

Foto: pixabay

Boje za pločice i kadu mogu učinit čuda, a za nju nećete morati izdvojiti više nego što biste za običnu boju. Također, ogledala za zanimljivim okvirima također su efektna promjena u vašoj kupaonici. Ukoliko nemate novaca za novo ogledalo, obojite ga u svježu i jarku boju kojom će se osvježiti izgled kupaonice.

Foto: pixabay

Kada ne znate od kuda biste krenuli, pogledajte što vam se u kupaonici najmanje sviđa. Možda su to njezine boje? Ako vaša kupaonica nije u potpunosti obložena pločicama, onda slobodne dijelove zidova možete obnoviti novom bojom, koja može biti neki potpuni kromatski zaokret. Ali pratite pritom neke stilske zakonitosti - primjerice, da se boja uklapa u prostor i da ga ne zagušuje. Nipošto za male prostore nemojte koristiti tamne boje!

Foto: pixabay

Nove zavjese na tuš kabini ili kadi uvijek su dobrodošle! Naročito ako imaju vesele i koloristički zanimljive uzorke. Zavjese pak možete upotrijebiti i za dio kupaonice koji bi bilo dobro sakriti - primjerice, perilicu i sušilicu rublja, cijevi i instalacije, bojler, spremište za deterdžente, metle, usisavač....

Foto: pixabay

Sitnice koje vam se čine nepraktičnima za kupaonicu jer s njih onda redovito morate brisati prašinu i koje vam zato samo dodatno kompliciraju održavanje, ipak su poželjne, ako želite efektnu promjenu i dašak tople kućne atmosfere. Bočice, svjećnjak, zdjelice s mirisnim cvijećem - sve u istoj ili sličnoj boji vaših ručnika, tepiha ili pak zavjesa bit će akcenti koji će učiniti kupaonicu ugodnim i estetski atraktivnim mjestom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije