uređenje doma

Brzi makeover dnevnog boravka: 3 poteza koji čine veliku razliku, a najbolje od svega - ne koštaju puno

BoConcept
18.08.2021.
u 13:11

Ako planirate napraviti neke promjene za jesen sad je idealan trenutak, dok je još dovoljno toplo i dok su dani dovoljno dugi

S krajem ljeta, iako fizički koristimo svaku sekundu za boravak na otvorenom, mislima već preuređujemo životni prostor, prije svega dnevnu zonu, odnosno dnevni boravak. Ako planirate napraviti neke promjene za jesen sad je idealan trenutak, dok je još dovoljno toplo i dok su dani dovoljno dugi.

Foto: BoConcept

Igra bojama

Najbrži, najvidljivi i relativno jednostavan potez koji možete napraviti sami promjena je boje zidova. Nakon dominacije neutralnih tonova ove jeseni polakao se u interijer vraća paleta boja pa tu možete biti hrabriji, makar na jednom zidu. Odlučiti se možete za bojenje ili pak za tapetu koje u novoj sezoni dolaze u zaista raskošnim uzorcima i napravit će čuda za prostor. Osim za dnevni boravak tapete su odličan izbor i za hodnik koji je često monoton, mračan i dosadan!

Foto: BoConcept

Dodavanje tekstila

Drugi jednostavan potez koji će činiti veliku razliku u dnevnom boravku dodavanje je tekstila, prije svega tepiha. Ali ne morate investirati u skupe tepihe možete prigrliti veliki trend - slaganje manjih tepiha različitih boja i tekstura - povoljnije je i omogućuje vam promjenu kad vam dosadi prva postava. Kad već investirate u tepihe, zaokružite priču i izborom ukrasnih jastučića i prekrivača. Igrajte na slojevitost!

Foto: BoConcept

Nema priče bez rasvjete

Možda vam se čini da ste ovo već pročitali, ali činjenica je da rasvjeta toliko utječe na prostor da će nova rasvjetna tijela dati posve novu vizuru interijeru, ne samo zbog svoje ukrasne uloge, koju podne i stolne lampe te lusteri, svakako imaju, već i zbog jačine i boje svjetlosti te načina na koji pada...Uz centralnu rasvjetu svakako dodajte bar jednu stolnu i podnu lampu, dakako u istom stilu kako bi jedna drugoj komplimentirale.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije