Mala škola uređenja

Brza promjena u interijeru - injekcija sive i na zidovima i na namještaju

Shutterestock
11.01.2020.
u 07:23

Siva se odlično slaže s bojama metala. Postavite li na sivi zid slike s tankim zlatnim okvirima, izgledat će vrlo efektno i profinjeno.

Činjenica je da je u posljednje vrijeme siva (ne)boja sve više zastupljena u interijerima. Iako je neki opisuju kao boju bez emocija, siva je zapravo vrlo ugodna, puna predivnih nijansi koje variraju od svijetlih tonova blizu bijele do najdubljih antracit tonova blizu crne. Ona simbolizira snagu i daje osjećaj smirenosti u prostoru.

Foto: Shutterstock

Možda se mnogima čini jednolična i dosadna, no upravo zbog njezine neutralnosti sivu lako možete kombinirati sa svim drugim bojama u interijeru. Siva je poput platna koje vam omogućuje da slikate kako god želite. Ujedno je to i nenametljiva boja prirode koja ukazuje na čarobne magle, daleke horizonte i ekstremne krajolike. Jedna od najvećih prednosti sive boje je da, iako nema vlastitu osobnost, u kombinaciji s bilo kojom drugom bojom daje toj drugoj boji posebnu notu. Važno je samo znati odabrati onu nijansu sive koja je iz iste harmonije kao i boje koje kombinirate s njom. Tako ćete stvoriti sklad u interijeru u kojemu ni jedna boja neće “iskakati”.

Želite li stvoriti svježiji dojam u prostoru, svijetlosivu kombinirajte s laganim i mekanim tonovima kao što su svijetlozelena i zlatnožuta boja. Eleganciju, profinjenost i pomalo dramatičan dojam postići ćete ako tamniju nijansu sive kombinirate s drugim tamnim bojama poput tamnoplave, tamnozelene ili bordo.

Foto: Shutterstock

Siva je uvijek dobar izbor i nemojte se bojati primijeniti je u bilo kojoj prostoriji vašeg doma. Primjerice u kuhinji siva će uvijek djelovati kao moderan klasik koji izgleda luksuzno. Iako se rjeđe koristi u spavaćoj sobi i dnevnom boravku, tamnosiva odlično će se uklopiti i u ovim prostorijama, pod uvjetom da postoji dovoljan dotok dnevnog svjetla. I kupaonica će izgledati elegantno i profinjeno odlučite li se za sive tonove pločica. Uz dodatak tamnosivih ručnika i tepiha postići ćete još efektniji učinak u prostoru.

Foto: Shutterstock

Ne morate nužno bojiti zidove u sivu da biste postigli željeni učinak koji ova boja ima u prostoru. Lijepo će izgledati ako zidove ostavite bijele, a sofu, tepih, zavjese i manje komade namještaja te druge dekorativne elemente birate u svim nijansama sive, crne i bijele. Tako ćete u svome domu postići elegantan i nenametljiv ugođaj stvoren neutralnim tonovima. Želite li pak unijeti bilo koju boju koju volite, slobodno to i učinite bez straha da ćete pogriješiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije