veliko priznanje

Brigadin ured osvojio prestižnu nagradu German Design Award

Domagoj Blazević
16.12.2022.
u 11:55

German Design Award dodjeljuje German Design Council, jedan od vodećih svjetskih centara kompetencija za komunikaciju i upravljanje robnom markom u području dizajna

Višestruko nagrađivana agencija za dizajn interijera Brigada, svoju je kolekciju međunarodnih priznanja za dizajn upotpunila jednom od najprestižnijih svjetskih nagrada - German Design Award, i to za dizajn vlastitog ureda u Centru Kaptol u Zagrebu.

Foto: Domagoj Blazević

German Design Award već deset godina prepoznaje i nagrađuje iznimna dizajnerska postignuća. Ove godine, pod glavnom temom „Kako dizajneri razmišljaju“, međunarodni žiri koji čine vodeći stručnjaci iz područja dizajna, izdvojio je i nagradio dizajnerska rješenja koja daju odgovor na izazove novog vremena i promišljaju dizajn daleko unaprijed. Brigadin ured nagrađen je u kategoriji Excellent Architecture - Interior Architecture.

Foto: Domagoj Blazević

Osim radnih jedinica koje su razdijeljene akustičnim pregradama, u prostoru nagrađenog Brigadinog ureda je velika biblioteka s uzorcima, stručnom literaturom te panelima za mood boarde i razradu procesa dizajna. Ovo je ujedno i zona za istraživanje novih materijala, tehničkih i kreativnih rješenja te eksperimentiranje na svim poljima prostornog doživljaja. Kao sastavni dio dizajna korišten je veliki broj različitih materijala i tehnologije, više od deset različitih vrsta rasvjete, inovativna akustična rješenja, difuzori za mirise te napredni sustavi ozvučenja. Ispred radnog prostora nalazi se prava trgovina u koju se ulazi iz trgovačkog centra i koja se koristi kao showroom različitih kreativnih rješenja koja se periodički izmjenjuju.

Foto: Domagoj Blazević

„Budući da je Brigada specijalizirana za dizajn trgovina i ureda, prirodno se nametnula ideja da naši novi uredski prostori budu svojevrsni hibrid trgovine i radnog prostora. Ured je prvenstveno dizajniran kako bi bio potpuno funkcionalan te odgovorio na potrebe koje je cijeli tim nizom radionica identificirao kao ključne za ugodniji i produktivniji radni ambijent. Ovim konceptom zaista smo otišli korak naprijed u promišljanju dizajna uredskog prostora i veseli nas da smo za kraj još jedne uspješne godine nagrađeni vodećom međunarodnom nagradom“, istaknuo je Damjan Geber, direktor Brigade.

Foto: Domagoj Blazević

German Design Award dodjeljuje German Design Council, jedan od vodećih svjetskih centara kompetencija za komunikaciju i upravljanje robnom markom u području dizajna.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije