nova sezona

Otkrivamo ključne trendove za uređenje doma u 2023. Obavezno nabavite nešto crno!

Lesnina
15.12.2022.
u 06:00

Zasigurno jedan od interesantnih stilova koji će označiti 2023. je „nostalgic stil“. Kao što i samo ime govori, radi se o stilu koji podsjeća na neke dobre stare dane, a najbolje ga je opisati tako da se prisjetimo kuća naših baka

Glavna tema ovih dana zasigurno su novi trendovi koji će obilježiti nadolazeću 2023. Jedno od nezaobilaznih područja kojeg su se stručnjaci dotakli je i uređenje interijera. Dom je mjesto gdje se volimo osjećati ugodno i zadovoljno, to je naša mala oaza mira. Moglo bi se reći da je recept za sreću, buđenje u domu kojeg voliš. Kako bi takav dom ujedno bio i u trendu, Lesnina je pripremila listu stilova, materijala i boja koji će dominirati u narednoj godini. 

Foto: Lesnina

Povratak u prošlost s nostalgic stilom

Zasigurno jedan od interesantnih stilova koji će označiti 2023. je „nostalgic stil“. Kao što i samo ime govori, radi se o stilu koji podsjeća na neke dobre stare dane, a najbolje ga je opisati tako da se prisjetimo kuća naših baka. Prevladavat će boja pijeska bež, smeđa i zelena boja te sitni cvjetni uzorci. S obzirom na posebnost i uočljivost ovog stila, preporučuje se koristiti ga pri uređenju kuća za odmor, vikendica i općenito prostora u kojima ne obitavamo čitavo vrijeme.

Foto: Lesnina

Vječna crna u gothic stilu

Nešto potpuno suprotno, moderno i sofisticirano – crni interijeri. Crna je definitivno jedna od onih boja s kojom se ne može pogriješiti. Upravo zato jedan od glavnih trendova uređenja bit će crni interijeri. Takvi prostori odišu elegancijom i dozom misterija, dok će namještaj u kombinaciji crne s bakrenim, zlatnim i antracit tonovima dodatno oplemeniti svaku prostoriju. Isto tako su vrlo atraktivni i crni detalji poput tanjura ili svjetiljka za one domove koji zahtijevaju ipak nešto manje preinake.

Foto: Lesnina

Autohtono i nesavršeno je u modi

Već je poznato kako je sve u detaljima, a u novoj 2023. poželjno je da detalji izgledaju kao da su ručno rađeni, jedinstveni i unikatni. Nesavršeni oblici vaza ili tkani tepih biti će izvrstan odabir za popunjavanje prostora dnevne ili spavaće sobe. Za kontinentalne interijere od materijala će prevladavati vuna, krzno, baršun i drvo, dok će interijere morskog podneblja krasiti lan, pamuk i juta.

Foto: Lesnina

Žarke i optimistične boje obilježit će proljeće

Kada govorimo o bojama onda će 2023. biti vrlo upečatljiva jer će fokus biti na plavoj, zelenoj, narančastoj i smeđoj boji! Na proljeće glavnu ulogu preuzima namještaj i detalji u žutoj boji i naravno pastelni tonovi. Uz žarke boje, poželjno je prostor oplemeniti biljkama i namještajem zaobljenih linija.

Neovisno o veličini promjena koje zahtjeva interijer, kompletnu renovaciju ili tek sitnu izmjenu, Lesnina XXXL trgovine i webshop već su opremljeni najnovijim komadima namještaja i opreme za dom u skladu s nadolazećim trendovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije