pantone

Boja godine je Viva Magenta - hrabra boja koja izaziva optimizam i radost

Pantone
09.12.2022.
u 11:23

U Pantoneu smatraju kako je Viva Magenta najviše usklađena s duhom vremena, nakon opsežne multidisciplinarne analize istaknutih nijansi u umjetnosti, pop kulturi, modi, dizajnu, društvenim mrežama i drugim poljima

Snaga, napredak, priroda i obnova, ključne su riječi kojima se može opisati boja 2023. godine prema Pantone institutu za boje. Ta boja je 18-1750 Viva Magenta. "Hrabra je, neustrašiva, pulsirajuća, izaziva optimizam i radost", opisala ju je izvršna direktorica Pantonea Leatrice Eiseman.

Foto: Pantone

Nijansa Viva Magenta uvedena je u Pantoneovu paletu boja 2019., a njen brzi uspon do zvjezdanog statusa dijelom odražava događaje koji su obilježili prethodne godine. "Ovo je nekonvencionalna boja za nekonvencionalno vrijeme. A najveći faktor u oblikovanju vremena bilo je naše iskustvo s covidom jer nas je natjeralo na promjene koje su voljno ili nevoljno promijenile naš životni stil", objasnila je Laurie Pressman, potpredsjednica instituta za boje.

Foto: Pantone

U Pantoneu smatraju kako je Viva Magenta najviše usklađena s duhom vremena, nakon opsežne multidisciplinarne analize istaknutih nijansi u umjetnosti, pop kulturi, modi, dizajnu, društvenim mrežama i drugim poljima. Tvrde kako magenta naglašava našu promjenu perspektive, potrebu da se osjećamo osnaženo kako bismo neustrašivo i pozitivno prihvatili novi put u koji vjerujemo.

Foto: Pantone

Nema sumnje da je Viva Magenta neobična, sofisticirana nijansa crvene koja ostavlja snažan dojam. "Mislimo da ona odražava globalnu inovaciju i transformaciju koja se trenutno odvija, kao što naglašava ekspanzivne mogućnosti koje leže pred nama", zaključila je Pressman.

Foto: Pantone

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije