SKANDI ROZA

Boja generacije Y je ružičasta!

Studio DIY
11.07.2017.
u 08:05

Od milja zvani milenijalci, pripadnici generacije Y su ti koji određuju trendove

Uz nezaobilaznu sivu boju, koja je poharala trendove uređenja domova posljednjih par sezona, trenutno vruća boja interijera je ružičasta generacije Y! Što to uopće znači?

Ružičasta boja generacije Y odnosi se na svjetlo roza boju, poznatu i kao ružičasti kvarc, koju u posljednje vrijeme ne zaobilaze pripadnici tzv. generacije Y. Riječ je o populacijskoj skupini rođenoj do 2000. godine, u postmodernom društvu kojim vlada Internet i linearno znanje. Od milja su zvani milenijalci, a trenutno su ti koji određuju trendove.

Foto: Bjorn Wallander

Tako Pinterestom hara ružičasta boja generacije Y, koju nalazimo u svim komadima namještaja, u kuhinji, dekoracijama diljem doma, pa čak i odjeći ili proizvodima i "alatima" za uljepšavanje. Mladi današnje generacije moraju imati detalje ove vruće boje, tvrdi magazin New York.

Foto: Bjorn Wallander

Iako je tek danas dostigla svoj vrhunac, ružičasta boja generacije Y postala je trend još 2012. godine, u nešto drugačijoj nijansi. Specifično za nju, razvijala se od ublažene Barbie ružičaste boje, da bi prekrila spektar preko bež nota u sebi s trunkom plavog pigmenta te završila s hibridom breskve i lososa. Danas je znana i kao skandi roza, jer je njena pastelna nijansa posebno impresivna u skandinavskom dizajnu. Daje izuzetnu toplinu i nježnost njegovoj bjelini i minimalizmu.

Foto: Imade pastel

Zavirite u našu foto-galeriju po inspiraciju kako svoj dom možete ukrasiti ovom vrućom bojom:

1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije