BOJE SU U NAMA

Spavaće sobe: zajednički nazivnik - siva

Lust Living
04.05.2017.
u 08:02

Sive nema samo 50 nijansi - slobodno istražite mnoge tonove koji će u kombinaciji zidovima dati dimenziju i dinamiku

Siva boja u spavaćoj sobi ove je sezone ultimativni hit. Dok se neki ograničavaju na svijetle, suptilne nijanse kako ne bi uveli jaki kontrast u svoju sobu za odmor, drugi se ne libe hrabro "potegnuti". Bez obzira u koju skupinu pripadate, od spavaće sobe možete napaviti impresivan kutak koji plijeni pažnju.

Foto: Still Inspiration

Razbijanje monotonije je ključna stvar ako se odlučite na ovu boju. Sive nema samo 50 nijansi - slobodno istražite mnoge tonove koji će u kombinaciji zidovima dati dimenziju i dinamiku, ali bez prekomjerne hektičnosti. Bez obzira želite li naglasiti jedan zid ili samo dio zida suprotstavljen s bijelim stropom, kombinacija više nijansi sive boje osigurat će sobi zanimljivost, dubinu, dimenziju i razigranost.

Foto: Stallone Media

Odaberite jedan komad namještaja koji želite istaknuti u kontrastu sa sivom bojom, umjesto više manjih, npr. veliki krevet, komodu za odjeću, veći okvir sa slikom, luster ili visilicu... Nemojte ni zaboraviti na akcentne jastuke ili tepih. Pastelna i prljava roza, srebrna, bijela, crna, bakrena, petrolej, tamnoplava, tirkizna, boja senfa... sve su to boje koje se idealno slažu sa sivom i pružaju dobar kontrast ili dobru harmoniju.

Foto: Chris Loves Julia

Nemojte zaobilaziti uložiti u dobru posteljinu. Različite teksture prekrivača, poluna i plahti dodatno će naglasiti toplinu prostorije i razigrati suprotstavljenost sivoj boji.

Bojanje zidova nije jedini način kako u spavaću sobu možete unijeti ovaj hit među adutima dizajnera interijera. I namještaj koristite kao "oružje": veliki sivi krevet sjajno će se isticati ispred čistog, bijelog zida; siva posteljina, a mali jastuci ili tepih jednako će transformirati izgled sobe. Igrajte se njihovim teksturama i osigurajte toplinu.

Za više inspiracije zavirite u našu foto-galeriju:

1/14

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije