AMSTERDAM

Od ureda od udobne obiteljske oaze u industrijskom stilu

industrijski stil amsterdam stan
Foto: Teo Krijgsman
1/15
16.04.2016.
u 08:30

Četveročlana obitelj kupila je nekadašnji poslovni prostor te od njega stvorila topao i zanimljiv dom od 110 četvornih metara

Nekadašnji poslovni prostor od 110 četvornih metara postao je topao i zanimljiv obiteljski dom uređen u industrijskom stilu. Ova temeljita transformacija dogodila se kada je vlasnik ureda odlučio prodati prostor, a najzainteresiraniji su bili mladi bračni par s dvoje djece predškolskog uzrasta.

Kako se ured nalazio u velikom stanu koji je zadovoljavao njihove potrebe a usto je bio na njima odgovarajućoj lokaciji, par se odlučio kupiti nekretninu i adaptirati je.

Preuređenje, za koje su angažirali TANK studio je zahtijevalo doista puno toga: od skidanje žbuke kako bi se 'otkrila' cigla, idealna za stil koji su željeli, zatim novi namještaj i djelomično nove podne obloge, nove kupaonice te rušenje zidova kako bi se dobile veće prostorije.

Foto: Teo Krijgsman

Naime, kako je bivši prostor bio podijeljen na puno manjih prostorija, vlasnici su na prijedlog arhitekata iz TANK-a srušili dvije sobe kako bi dobili jedan jedinstven prostor za dnevnu zonu, te su, kako bi proširili kupaonicu, srušili zid koji ju je dijelio od ostave.

Foto: Teo Krijgsman

Kako bi se pojačao industrijski dojam interijera, skidan je sloj stropa da bi se došlo do drvenih greda, a također i do starih drvenih okvira vrata, koja su bila zamaskirana iveralom. Arhitekti su naročito ponosni što su uspjeli sačuvati i dio drvenog seljačkog poda starog preko 100 godina, koji je bio presvučen laminatom.

Foto: Teo Krijgsman

Nanovo brušen i lakiran mat lakom, pod je dobio novi život. Tako su vlasnicima ispunila želja da budu okruženi industrijskim i rustikalnim elementima te prirodnim materijalima. Najmoderniji komadi su kuhinja, kupaonica i dječje sobe, koje su u vedrijim i nježnim pastelnim tonovima, za razliku od ostatka stana.

Foto: Teo Krijgsman

Zanimljiv koncept sproveden je u uskom hodniku koji od dnevne zone vodi prema spavaonicama. Kako bi prostor izgledao šire i dinamičnije, sa cijele jedne strane su ugrađene police u antracit boji u kojima se nalaze knjige, ukrasi i druge sitnice. Dio polica zatvoreni su ormarići.

Foto: Teo Krijgsman

Industrijski stil je vidljiv u svakom kutku stana: od spomenute cigle i stropnih greda, kožnih naslonjača i sjedaće garniture, metalnih barskih stolaca, samostojeće metalne kade, smeđih tonova i drveta kao dominantnih materijala te detalja od krzna.

>>Londonski stan je dokaz zašto je vintage stilu tako teško odoljeti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije