RHODE ISLAND

Bivša osnovna škola postala stambena zgrada sa 13 stanova

stan rhode island
Foto: Libby Kirwin
1/10
08.08.2016.
u 14:16

U povijesnom dijelu Newporta nekadašnje učionice stare škole su prenamijenjene u moderne stanove. Predstavljamo vam jedan od njih...

Osnovna škola Carey School u Newportu na Rhode Islandu, koja je nakon 118. godina postojanja 2009. godine zatvorila svoja vrata zbog slabe naseljenosti i malog broja đaka, ali i derutnog stanja, doživjela je 'uskrsnuće' i posve novi život.

Temeljita preobrazba tj. prenamjena dogodila se prošlog ljeta, kada je napravljena opsežna adaptacija kojom su učionice postale stanovi različitih veličina, njih ukupno 13. Jedan od njih, na gornjoj etaži, koja ima djelomično spušten krov, otvorio je svoja vrata.

Foto: Libby Kirwin

Rekonstrukcija škole rađena je u skladu sa starim, povijesnim dijelom Newporta, dok su stanovi uređivani po željama stanara. Ovaj koji vam danas prikazujemo mješavina je stilova – od kolonijalnog, klasike pa sve do modernog.

Foto: Libby Kirwin

Kuhinja je svakako najmoderniji dio stana – prevladava bijela boja, mediapan visokog sjaja, crni mramor i suvremeni uređaji. Njoj su dodane moderne dizajnerske barske stolice od prirodnog drveta i inoksa, a sve je uokvireno rustikalnim elementom smeđe stropne grede.

Foto: Libby Kirwin

Mješavina materijala provlači se i ostatkom stana – od kamena, mramora preko kože i metala pa sve do stakla, drveta u različitim nijansama i cigli koje su dale poseban šarm cijelom prostoru. Drveni elementi poveznica su sa prošlošću ove građevine te unose toplinu u prostor.

Foto: Libby Kirwin

Osim dnevne zone koja se sastoji od kuhinje sa šankom, blagovanja, dnevne sobe i kutka za čitanje i odmor, stan još jedan dodatni dnevni boravak koji služi i kao soba za gledanje tva- te dvije spavaće sobe – veće glavne i manje gostinjske.

Foto: Libby Kirwin

Spušteni kosi stropovi na nekim dijelovima dali su poseban karakter prostoru i unijeli romantiku i ugodu u njega, što je bilo potrebno budući da prevladavaju neutralne i hladne bijela i crna boja.

>>Miks stilova i materijala u ukusno namještenom samačkom stanu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije