Mala škola uređenja

Bez sentimentalnih gluposti – sve što niste obukli 6 mjeseci leti van!

Shutterstock
14.05.2019.
u 08:30

Istaknite određene komade odjeće u ormaru koji nosite često. Izložite ih na najvidljivije mjesto. To neka bude podsjetnik da 
znate što je moderno u ovoj sezoni

Imate li problem s traženjem odjeće u ormaru ujutro dok se na brzinu spremate za izlazak? Ako je tako, vjerojatno je vrijeme da napravite reorganizaciju svega u ormaru kako bi vam sve bilo nadohvat ruke. Osim toga uredan i lijepo složen ormar činit će vam zadovoljstvo kad god ga otvorite.

Možda se pitate odakle početi i kako to postići. Savjeti koje želim podijeliti s vama zasigurno će vam dobro doći.

Foto: Shutterstock

Jedan je od najvećih problema prenatrpanih i nesređenih ormara gomila odjeće koju njezin vlasnik više uopće ne nosi. Stoga, prije svega ispraznite sve stvari iz ormara i, dok je još prazan, provjerite jesu li vam potrebne dodatne police ili neki sitni popravci. Naravno, da biste unijeli promjene ili popravili police, ormar mora biti prazan.

Foto: Shutterstock

Kao i većina, vjerojatno imate previše stvari koje ne nosite iz različitih razloga. Možda su demode ili su vam tijesne, odnosno prevelike, a možda su već iznošene i nedostaju im gumbi. Većina ljudi nosi samo 25 posto garderobe iz svojih ormara, dok onih 75 posto ili uopće ne nosi ili za njima posegne samo ponekad. Odvojite sa strane odjeću koju nosite i koju ćete vratiti u ormar, a ostatak podijelite na tri dijela. Jedan dio neka bude ona odjeća koju ćete pokloniti prijateljima ili prodati u second hand shopu.

Foto: Shutterstock

Drugi dio neka bude odjeća koju ćete baciti u kontejner za tekstil, a postoje i dućani koji otkupljuju takvu odjeću za reciklažu pa se raspitajte kamo biste je mogli odnijeti. Ako baš želite sačuvati odjeću za koju ste emotivno vezani iz različitih razloga iako znate da je više nećete nositi, ako je to poneka uspomena od dragih osoba ili pak nešto iz djetinjstva, odložite je u posebnu kutiju i držite ih negdje sa strane.

Foto: Shutterstock

Nakon što se riješite nepotrebne odjeće, ostatak složite u ormar. Postoji puno načina za organizaciju, a vi se odlučite za onaj koji najbolje odgovara vašim potrebama i osobnosti.

Možete se odlučiti za slaganje odjeće po bojama pa će vam to pomoći da se održava red u ormaru.

Bit će vam lakše snaći se u ormaru ako grupirajte odjeću po kategorijama: veste, majice, hlače, suknje, haljine, odijela. No, vrlo je važno odvojiti radnu odjeću od sportske i one koju nosite kad ste kod kuće. Elegantniju i svečaniju odjeću držite u posebnom dijelu ormara. Vješalice koristite za košulje, kompletiće, suknje, finije hlače i remenje.

Foto: Shutterstock

Odložite sve na istu vrstu vješalica i sve ih okrenite u istom smjeru. Kada vaš ormar ima sjajan protok, snalaženje u ormaru postaje jednostavno.Ako nemate dovoljno mjesta, ormar podijelite po sezonama tako što ćete odjeću iz prošle sezone spremiti u kutije da biste napravili više mjesta za odjeću iz trenutačne sezone.

Cipele mogu biti problem u ormaru. Ako ih ne držite uredno složene, mogu se pomiješati pa čak i oštetiti. Dobro je ako vaš ormar ima predviđeno mjesto za cipele pa ih možete uredno složiti. No, ako toga nema, stavite ih u originalne kutije na koje ćete zalijepiti fotografiju cipela koje su u kutiji. Tako ćete se lako snaći dok tražite cipele koje trebate...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije