preobrazba hodnika

Bez nabacanih stvari i nereda, u samo četiri poteza do genijalnog ulaznog prostora

H&M Home
15.10.2021.
u 07:00

Ako je hodnik ujedno i prostor za skladištenje kaputa i cipela treba ga dobro organizirati kako ne bi izgledao prenatrpano

Ponekad je dovoljno malo promišljanja i zaista sitna ulaganja kako bi prostor živnuo. To se posebno odnosi na ulazni prostor, točnije hodnik koji je u mnogim domovima najanemarivanija prostorija, odnosno ima samo tranzitnu ulogu. Kako bi vaš hodnik, koji je, usput rečeno, ključan za stvaranje prvog dojma, bio ljepši dovoljno je investirati u nekoliko ključnih komada. Ako je hodnik ujedno i prostor za skladištenje kaputa i cipela treba ga dobro organizirati kako ne bi izgledao prenatrpano.

Foto: H&M Home

Ako je riječ o hodniku manje kvadrature odabir ogledala ključan je jer će pravilno odabrano i postavljeno ogledalo vizualno povećati prostor. Bilo bi sjajno, ako imate slobodan zid, postaviti ga po poda do stropa. Za bolji dojam dodajte prirodno zelenilo koje će se lijepo reflektirati zahvaljujući ogledalu.

Foto: H&M Home

Hodnici koji su mračni i uski najbolje će izgledati u svijetlijim nijansama, ali u dvije boje - sjajan izbor su bijela i svijetlo siva. Priču neka prate i podne obloge - dobar izbor su pločice postavljene u romb - stvorit će iluziju većeg prostora, a ako je izbor pao na parket bolji izbor su svijetlije nijanse.

Foto: H&M Home

Ovdje je minimalizam karta na koju se isplati igrati. Jednostavan namještaj ravnih i manjih dimenzija odlično je rješenje. Poigrajte se kontrastima, monkromatski dizajn bit će pun pogodak jer će crno-bijele kombinacije stvoriti dinamiku u prostoru. Zaboravite na glomazne ormare, zamijenite ih otvorenim policama, efektnim vješalicama i zanimljivim konzolnim stolićem.

Foto: H&M Home

Zanimljiv tepih u šarenoj kombinaciji momentalo će podići prostor. Mislimo na tepih manjih dimenzija koji ima isključivo estetsku ulogu. Drvena klupica ili zanimljiva tegla od terakote stilski će se lijepo nadograditi na tu priču.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije